„Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.”

Narancsunk ugyan azóta sincs, mégis a fenti szállóige az egyik legtalálóbb a hírre: hárommillió magyar csak és kizárólag hazai élelmiszert hajlandó az asztalra tenni. 

Egyre többen keresünk, kutatunk a hazai élelmiszerek után a boltokban, derül ki egy friss felmérésből, melyet Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter ismertetett egy pénteki sajtótájékoztatón. Meglepő és örvendetes módon a fogyasztók 30%-a kizárólag a magyar élelmiszerek közt válogat a bevásárlások alkalmával, míg 50%-uk áregyezés esetén a hazait választja. A vevők közel háromnegyede tudatosan keresi a polcokon a kiváló magyar termékeket (75%).

A miniszter azt is elmondta, hogy egy korábbi, ehhez hasonló felmérés szerint 2011-ben a boltok áruinak mindössze 50%-a volt magyar, míg most 70-85% között mozog ez az arány. A kiváló eredmények oka többek közt a különböző gyümölcspromóciók (pl. dinnye), illetve marketing kampányok (sertéshús), melyek segítettek fellendíteni ezeket az ágazatokat. A fentiek mellett a bortermelés növelésére is törekedtek az utóbbi években. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat