A westerosi közösségi háló

Mi lenne, ha a Trónok Harca karakterei fent lennének Facebookon? Ez az alapötlete a Saida de Emergencia könyvkiadó branding-kampányának.

A lisszaboni Fuel ügynökség készítette a Saida da Emergencia portugál könyvkiadó új kampányanyagait. A kiadó az elsők között fektetett bizalmat a könyvsorozatba, még jóval az HBO-s sorozat előtt. A kampány a kiadó facebookos megjelenését hivatott reklámozni.

Az ötlet igen egyszerű: a könyvsorozat emlékezetes történetszálait jelenítik meg facebookos aktivitásként. A köpönyegét gyakran forgató Petyr Baelish például cover photo-ját cseréli mindig éppen aktuális urainak lobogójára, a vérfertőző Lannister testvérek pedig egyszerre vannak kapcsolatban és jelölik be egymást testvérnek. 

A dolognak egyetlen szépséghibája van: a Game of Thrones-t facebookos státuszüzenetben feldolgozó képek százai készültek az elmúlt években - és nagyjából mindegyik frappánsabb és viccesebb volt ennél. Persze magától értetődő volt a hullámot meglovagolni, de a Fuelnél nem tettek hozzá semmit, sőt, inkább elvettek. Az például különösen kínos, hogy a karakterek profilképeit a legegyszerűbb stock fotókkkal oldották meg, ahelyett, hogy az HBO, vagy a könyvhöz készült illusztrácók anyagait használták volna. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat