- Úgy dobsz, mint egy lány!

- Persze, hogy úgy dobok, mint egy lány, hiszen az vagyok!

A fenti párbeszéd csupán a képzelet szüleménye, mégis egészen biztos, hogy valahol, valamikor, valakik között már elhangzott. Egy egyszerű, de nagyon bántó problémára hívja fel a figyelmet. Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy amikor valaki a környezetünkben kicsit sután, ügyetlenül intézi a dolgait, hajlamosak vagyunk ráfogni, hogy olyan, mint egy lány. És ezt ott és akkor sértésnek szánjuk. Valójában azonban nem azt az illetőt gúnyoljuk ki nagyon csúnyán, akinek mondjuk, (mivel az érintett többnyire fiú) hanem az összes lányt, nőt, asszonyt, anyát, feleséget, nővért.

Apák, soha ne mondjátok a fiatoknak a lányotok vagy feleségetek jelenlétében, hogy úgy csinál valamit, mint egy lány. Ez egyrészt sértő, másrészt hamis szégyenérzetet kelt a kislányban, ami egy szép napon állandósul majd benne. A legkritikusabb időszak a kamaszkor, a lányok ekkor kezdik elhinni, hogy kevésbé erősek, ügyesek és bátrak, mint a fiúk. Pedig ez nem így van. Ez pedig a P&G és az Always reklámjában bizonyításra is kerül.

A videó első felében arra kérik a forgatás résztvevőit (férfiak és nők vegyesen), hogy mutassák meg, hogy fut, dob, üt vagy verekszik egy lány. A legtöbben valami furcsa, eddig csak filmekben látott "cicababa" gyakorlatsorba kezdenek. Majd érkezik a fiatalabb korosztály, csupa kicsi lány. Ők pedig megmutatják hogyan is kell ezt csinálni. Tanulság és tonnányi meghatottság a videó végén.

Az Always videója:

Kapcsolódó cikkeink:

Egy erős nő soha nem kér bocsánatotCímkézgetünk, címkézgetünk?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat