10 éves az Aegon Művészeti Díj

Filmvetítés és beszélgetések a Margó Irodalmi Fesztiválon

Tizedik alkalommal adták át az egyik legrangosabb magán irodalmi elismerést, aminek célkitűzései között a kiemelkedő és értékteremtő alkotások támogatásán kívül a kortárs irodalom szélesebb körű megismertetése is fontos szerepet játszik.

Az idei díjat Péterfy Gergely kapta Kitömött barbár című regényéért, aki a hagyományokhoz hűen, a Margó Irodalmi Fesztiválon adja majd első pódiuminterjúját.

Az Aegon által támogatott fesztivál keretein belül az írók laza, oldott fesztiválhangulatban találkozhatnak a közönséggel, ezzel is közelebb hozva a kortárs irodalmat a fiatalabb generációkhoz.

 

A fesztivál részletes programja:

 

Június 3., 18:30

Petőfi Irodalmi Múzeum

Aegon 10 - portréfilmfüzér

Rendező: Ruszthi Zsolt

Egy évtized, tíz nagy könyv, tíz nyertes.

Grecsó autót vett a díjból, Csaplár egy kiskocsmába jár sztorikat gyűjteni, Térey nem szeretné, ha szobrot állítanának neki, Barnást leginkább az éberség foglalkoztatja: tíz szubjektív portréfilm.

https://www.facebook.com/events/378241689028236/

 

Június 4., 18:00

Dumaszínház

A sántakutya: Barnás // Csaplár // Esterházy // Péterfy // Spiró

A sántakutyában ismert művészek, tudósok és kulturális szereplők mesélnek történeteket saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról - őszintén.

Júniusban különkiadással jelentkezik A sántakutya, és a Margó Irodalmi Fesztivál keretében öt Aegon-díjas író áll a színpadra igazmondó monológjaival.

A sántakutya vendégei: Barnás Ferenc, Csaplár Vilmos, Esterházy Péter, Péterfy Gergely, Spiró György

https://www.facebook.com/events/760317740755667/

 

Június 5., 18:30

Petőfi Irodalmi Múzeum

AEGON-DÍJ 2015: PÉTERFY GERGELY     

Moderátor: Winkler Nóra

Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságát írta meg Kitömött barbár című regényében 2015 Aegon-díjasa, Péterfy Gergely. Soliman a mai Nigéria területén született, és rabszolgaként először Marseille-be, később Bécsbe került, ahol már szabad emberként lett a liechtensteini herceg házitanítója, majd bejáratos a legfelsőbb körökbe. Beszélgetés idegenségről, barátságról és sikerről.

https://www.facebook.com/events/451763798332765/

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat