2015 a változások éve: a Playboy nem közöl több pucér testet

A fiatalabb korosztályt is szeretnék célba venni. 

Innentől az összes autószerelőben található, kicsit megfakult Playmate posztereknek fel fog ugrani az eszmei értéke, ugyanis a Playboy legszebb idomú hölgyei mostantól plusz ruhadarabokkal fognak szerepelni.

A The New York Times szerint a képek PG-13 besorolásúak lesznek, tehát nem kell többet eldugdosni a gyerek elől az újságot. Összehasonlításképpen Amerikában a PG-13 besorolást olyan filmek kapták meg, mint például a Bajos Csajok, a Tökéletes hang 2, vagy a végül nagysikert arató Hangya.  

A magazin vezetői viszonylag ésszerű magyarázattal álltak elő. Egyrészt az interneten most már tényleg két kattintásra vagy a legfurcsább szexuális töltetű tartalmaktól. Másrészt miután a weboldalról eltávolították a csöcskontentet, megnégyszereződött a látogatottsági szám (4 millióról 16 millióra), és a látogatók átlagkora is 17 évet csökkent, így minden bizonnyal a későbbiekben szeretnék a fiatalabb korosztály is megcélozni.

Az oldal profilja ezen kívül nem változik – ugyanúgy lesznek interjúk, fikcionális történetek, de lesznek benne a művészetről szóló cikkek és női újságírók is.

A Playboy jelenleg igencsak vergődik: míg 1975-ben 5.6 milliós példányszámban pörgött, mostanra ez a szám csak 800.000, így az amerikai kiadás bizony veszteséges.

Egyébként a legtöbb pénzt – így már érthető módon – nem a magazineladásból szerzi a cég, hanem branding és licensingből, tehát abból, hogy mindenféle termékre felrakják az ikonikus nyuszifejet.  

via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat