225 év itthon – elkészült a Zwack Unicum legújabb reklámszpotja

Habsburg uralkodó, lángoló ostor és óriás vizák.

225 évvel ezelőtt indult hódító útjára dr. Zwack laborjából az Unicum likőr. Ennek megkoronázásaképpen, az több évközi programot felölelő jubileum alkalmából, 6 év után elkészült a legújabb reklámszpot, az ACG közreműködésével.

A történelmi eseményeket felvonultató, de korántsem történelemkönyv-szárazságú 45 másodperc, az azóta híressé vált, „Das ist ein Unicum” pillanattal kezdődik, amikor II. József, Habsburg uralkodó megkóstolja udvari orvosa gyógynövényes italát.

A készítők elárulták, hogy elsősorban nem a magyar történelem pesszimista oldalát, hanem inkább a küzdésvágyat, az áldozatos munkát, és a kitartást szerették volna kidomborítani, ami tulajdonképpen a Zwack család felfogásában is tükröződik – illetve az Unicum üvegein is: „Csak pozitívan”.

Megvert magyar seregek helyett így láthatunk már-már a mágikus realizmusba hajló, tüzes ostoros, magyar hadtestet, és folyton kikapó focicsapatok helyett óriás vizákkal, a Dunában úszkáló Hajós Alfrédot.

A hosszú utómunkálatokat felölelő, ám ennek köszönhetően elképesztően látványos, világszínvonalú szpot végén egy óriási, tűzcsóvás fesztiválrészletet láthatunk a Hősök Terén, melyről eszünkbe jut, hogy végső soron tényleg minden pozitív – ez pedig csak nézőpont kérdése.

A reklámszpotot az ACG Reklámügynökség és a Bergendy és Fiai Kft. készítette.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat