5 nélkülözhetetlen alkalmazás fesztiválokra

Elindult a fesztiválszezon, és az okostelefonjainknak köszönhetően most már jóval okosabban fesztiválozhatunk. Megmutatjuk, milyen hasznos alkalmazásokkal induljatok neki a bulizásnak!

1. Időkép

Biztosan mindenkinek megvan a maga kedvence, a legjobb, leginkább bevált időjárás előrejelző alkalmazása, azonban mi most csak egyet emelünk ki, ez pedig az Időkép. Ez az alkalmazás mindegyik operációs rendszeren elérhető, ami csak az egyik előnye. Emellett a honlapon is jól megszokott különböző térképeken figyelhetjük a felhők vonulását, a hőmérsékleteket ingadozását, vagy éppen a szél mozgását. Ha az animált térképeknek nem hiszünk, kiválaszthatjuk az adott várost, és webkamerákon keresztül pedig az aktuális állapotról informálódhatunk. A legfrissebb időjárással kapcsolatos hírek is olvashatóak az alkalmazást letöltők számára.

 

2. Utazás

Az utazásos alkalmazásokból nem emelnék ki egyet, hiszen az utazás módja szerint számtalan hasznos alkalmazással találkozhatunk. Az autóval indulók számára mindenképp hasznos lehet egy GPS, de ez a legtöbb okostelefonon alapból elérhető. Az Autópálya infóval egyszerűen megtudhatod a legfrissebb információkat a hazai autópályákra és főutakra vonatkozó legfrissebb közlekedési információkat, valamint forgalomfigyelő kamerákon keresztül képeken is megnézhetitek az aktuális helyzetet. Külön alkalmazást találunk az autópálya matrica vásárlásának megkönnyítésére, a traffipaxok elkerülésére vagy éppen taxi rendelésre. A tömegközlekedést választóknak rengeteg menetrendes alkalmazást fejlesztettek, térség szerint rákeresve biztosan találunk megfelelőt.

 

3. Find My Friends

A fesztiválok egyik legfőbb problémája, hogy ismerőseink folyton elvesznek, és ezután a tömegben igazi kihívás a meglelésük, hiszen az óriási tömeg és zaj miatt gyakorlatilag lehetetlen megérteni, mit mond a másik a telefonba, az állandó sms-ezés pedig elég macerás, pláne, ha közben lökdösik az embert. Az okostelefonoknak köszönhetően azonban ez a probléma is megoldódni látszik, hiszen a lekövetés hirtelen teljesen kivitelezhetővé és elfogadottá vált. A Find My Friends ennek ellenére nálunk valamiért még nem nagyon terjedt el, pedig akár fesztiválozásról van szó, akár egy átlagos hétköznapról, mindenképp mókás látni, merre is mozognak barátaink. Az alkalmazást letöltők meghívhatják ismerőseiket, akik ezután kis ablakban látszódnak egy térkép fölött, helyzetüknek megfelelően. A Find My Friends egy kis fesztivál esetében maximum úgy hasznosítható, ha a barátaink nem a fesztivál területén vannak, mivel nem a magyar fesztiválok méretére kalibrálták, azonban egy nagyobb fesztivál esetében – mint például már a Sziget - nagy segítséget jelenthet ismerőseink fellelésében.

4. Friss víz

A fesztiválok alatt a jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztásának köszönhetően könnyen dehidratáltak lehetünk, ezért is születhetett meg a Friss víz nevű alkalmazás. Az app segítségével megadhatjuk adatainkat, mit például a testmagasság, súly, nem, ezekből pedig az alkalmazás megmondja, hogy mennyi a személyre szabott, optimális folyadékfogyasztásunk egy nap. Amennyiben olyan italokat fogyasztunk, amelyek elvonják a vizet a szervezetünkből, beleszámítja az aznapi teljesítményünkbe, és még több folyadék bevitelét javasolja. Emellé hasznos tippeket is olvashatunk a hidratálásról, valamint emlékeztetőt állíthatunk be, hogy ne felejtsünk el inni. Az egyetlen hibája, hogy kicsit kevés az italrepertoárja, és a víz, mint alap folyadékon kívül, csak a legismertebb vízelvonókat ajánlja fel opcióként, mint a kávét, a sört, a bort, valamint az energiaitalt. Én kicsit hiányoltam például a kólát, hiszen másnaposan szerintem szinte kötelező fogyasztása.

 

5. Easy Battery Saver

Az okostelefonok adta lehetőségeket kihasználva persze hip-hop lemerül az amúgy sem túl kitartó akkumulátor, ezért aztán utoljára egy igazán app-el szolgálunk. Az Easy Battery Saver ugyanis egy olyan alkalmazás, ami segít a lehető leghatékonyabb üzemmódot megtalálni, és a legtöbb energiát megspórolni, természetesen mindezt csak akkor, ha mi is így kívánjuk. Az alkalmazás különböző módokat kínál a felhasználók számára, amivel optimalizálhatjuk telefonunk energiafogyasztását. A módok mellett információkkal szolgál arról is, hogy mennyit bír még telefonunk a különböző funkciók igénybevételével, de van olyan menü pont is, ami azt mutatja, hogy melyik alkalmazás mennyit szív le a telefon akkujából.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat