780 millió kamuhirdetést függesztett fel tavaly a Google

Ha mindet végig akarnád nézni, 25 évbe telne.

780 millió. Ennyi szabálytalan hirdetést függesztett fel a Google tavaly, ami sértette valamelyik irányelvüket, működési feltételüket.

Ez 49%-több, mint 2014-ben, ami igencsak kiugró értéknek számít. Ennek örömére össze is gyűjtötték mely típusokból voltak a legnépszerűbbek.

  • Hamisítók

A Google több mint 10.000 olyan oldalt és 18.000 fiókot függesztett fel, ami valamilyen hamisítványt próbált meg rásózni a gyanútlan internetezőkre.

  • Kuruzslók

Több mint 12.5 millió reklám sértette meg a Google egészségügyi és gyógyszerekre vonatkozó irányelveit tavaly. Volt olyan, amit használni sem lehetett volna. És minden bizonnyal a pénisz hosszát sem növelték meg pár nap alatt a hirdetett gyógyszerek.

  • Fogyókúrás eszközök

30.000 oldalt lőttek le azért, mert olyan módszereket közöltek, amivel szerintük diéta és mozgás nélkül lehetett fogyni. A hangsúly itt a „szerintük”-ön volt.

  • Adathalászok

7000 olyan oldal szűnt meg azért, mert adatot próbáltak halászni.

  • Kéretlen szoftverek

Ez szerintem az egyik legmocskosabb kategória, de sajnos csak 10.000 olyan oldalt sikerült beszüntetni, ami valamilyen felesleges és kéretlen szoftvert kínált. Például olyanokat, amik lassították az eszközt, vagy szó nélkül kezdőlapot cseréltek.

  • Kamu üzenetek

Eltűnt 17 millió reklám is, amik embereket csaltak gonoszságtól vezérelt interakcióba. Ilyenek azok a hamis rendszerüzenetek is, amik teljesen lehetetlen utasításokat próbáltak tolmácsolni hivatalos formában.

  • Véletlenszerű kattintások

A Google-nek már van egy olyan eszköze is, ami kiszűrik a véletlen kattintásokat is, így jobban megértik, hogy mi az, ami valóban érdekli az embereket, vagy mi az, ami csak egy ujjbotlásnak köszönhető.

  • Mobilappos csalók

Tavaly több mint 25.000 olyan mobilapplikáció volt, amiben a hirdetések valamilyen módon sértették az irányelveket. A kétharmaduk olyan mobilreklám volt, amit túl közel tettek egy-egy gombhoz. Összesen 1.4 millió szabálytalan mobilapp reklámot találtak 2015-ben. 

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat