A 10 legjobb print autóreklám

A Jalopnik olvasói összegyűjtötték a kedvenc nyomtatott autós hírdetéseiket. Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és mi is összeválogattuk a személyes kedvenceinket.

10. Ötször több nőt szed fel, mint egy Lamborghini. Sex sells, ugyebár, és ilyen humorral fűszerezve talán még ennek az árnyékos oldalaira sem kell gondolnunk.

9. Ha valami igazán jót alkottál, csak válaszd ki a versenytársaidat, és mutasd meg, hogy miben vagy jobb náluk. A Saab utolsó rohama az amerikai piac ellen nem végződött túl szépen, de valószínűleg nem a reklámokon múlt.

8. A nyolcvanas évekre senki sem a visszafogottság korszakaként tekint vissza, de a Range Rover még ebből a mezőnyből is kiemelkedett. A szlogen: Néhány Range Rover tulajdonos még maga ellenőrzi az olajszintjét.

7. A Plymouth a kilencvenes években cukiságban próbálta megverni a japánokat - a reklám remekül sikerült, de a vásárlók akkor pont másra vágytak. Ez a kampány volt egyébként az egyik első, ahol az óriásplakátokat szándékosan vandalizálták, a "Hi" szócskát graffitivel "chill"-é kiegészítve. Lábjegyzet: a vásárlók ennek se dőltek be.

6. Anyukád nem szeretné. Ez már egyszer biztos, és ma, a polkorrektség uralma alatt már nem is készülnek ilyen reklámok (az egyetlen kivételre később kitérünk). De ez a boldog hetvenes évek, amikor tiszteletreméltó polgárok tolongtak a moziban az Emmanuelle vetítésén, az MG gyorsan rozsdásodó sportkocsijaiért pedig kapkodtak az amerikaiak.

5. Gyorsabb, mint egy Ferrari - amennyiben az a Ferrari csak 65 mérföld per órás sebességgel halad. Egy kis humor sosem árt, főleg ha egy szükségmegoldásból kell kultusztárgyat teremteni, ami a Citroennek a Kacsával sikerült is.

4. A Volvo kreatív csapata a nyolcvanas években különösen erős volt, és nem is hiába - a nagy, szögletes kombik a kertvárosi anyukák mellett a teljesítményre érzékeny apákat is meghódították.

3. Tudod, hogy nem te vagy az első. A BMW használtautó-részlege még a kétezres években is be merte vállalni a kendőzetlen szexizmust.

2. Senki sem tökéletes. Pimasz öntömjénezés a Porschétól, de lássuk be, hatásos. Tipográfia-fanatikusok pedig elmerenghetnek az alig módosított Helvetica font tökéletes arányain.

1. És persze a végére a DDB örök klasszikusa. A Volkswagen "Gondolkodj kicsiben" kampánya megváltoztatta a hatvanas évek Amerikájának gondolkodását, és több szavazáson is kiérdemelte a "Huszadik század legjobb rekláma" díjat.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat