A 25 éves Photoshop az Oscar-gálán ünnepel

A vasárnapi Oscar-gálán mutatják majd be hivatalosan is 60 másodperces ünnepi kisfilmjüket. Nálunk már most láthatjátok!

Idén 25 éves a világ leghíresebb retusprogramja, az Adobe Photoshop. Most bizonyára sokatoknak jutnak eszébe az agyonretusált modellek a címlapokról, de nemcsak ezeket a (sokszor vicces) képeket adta nekünk a program, hanem sok valóban gyönyörű alkotást is. Például Oscar-díjas filmeket. Erre emlékeztet bennünket az Adobe vibrálóan színes 60 másodperces ünnepi videója, melyben egy ütős nóta, az Aerosmith "Dream On" slágere hallható 1973-ból.

A Goodby, Silverstein & Partners által készített kisfilmet stílusosan a vasárnap megrendezésre kerülő 87. Oscar-gálán mutatják majd be. Az Adweek megszólaltatta az Adobe senior kreatív és médiaigazgatóját, Alex Amado-t, aki a következőket mondta a Photoshop szülinapjáról:

"Manapság majdnem minden, amire ránézünk vagy amit megfogunk, Photoshoppal készült, minden hirdetés, minden fénykép, a logók a pólókon, az óriásplakátok és a filmek is. A kisfilm tisztelgés azok előtt a kreatívok előtt, akik ezt a rengeteg csodálatos anyagot készítették a programmal az elmúlt 25 évben. Ugyanakkor szeretnénk felkérni a dizájnerek, művészek, fotósok és filmesek következő generációját, hogy merjenek még ennél is nagyobbat álmodni, mi ebben támogatni fogjuk őket!"

A videóban látható filmrészletek mellett különleges képek is feltűnnek. Ezeket az Adobe saját kreatív közösségéből, a Behance oldalról válogatta össze. (Itt egy link a grafikákról, amik az alkotóik oldalára mutatnak, érdemes olvasgatni.) A műveknek csupán két kritériumnak kellett megfelelnie, az egyik, hogy legyen minél elvontabb, érdekesebb, a másik, hogy harmonizáljon a dalszöveggel. Szerintünk mindkettő jól sikerült!

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat