A 90-es évek plasztik hőse, ahogy még sosem láthattuk

Megdöbbentően erős kitalált reklámok, komoly üzenettel.

Egyesült Királyság egyike azon 19 államnak ahol már 16 és 17 éves kortól hivatalosan vállalhat valaki szolgálatot valamelyik fegyveres erőnél. A hadseregbe besorozott, általában szegény családi háttérből érkező fiatalokat aztán nagy valószínűséggel kivezénylik frontszolgálatra, ahonnan jó eséllyel nem térnek vissza, vagy ha igen, akkor is komoly mentális és fizikai sérüléseket szerezhetnek. Ez ellen szeretne fellépni a Veterans for Peace UK, egy olyan önkéntesekből álló szervezet, aminek  tagjai megjárták már valamelyik háborús színteret.

Ennek a szervezetnek készítette a Price James rendező és Darren Cullen forgatókönyvíró (ő az aki a figurákat megcsinálta a valóságban) a következő kitalált reklámokból álló kisfilmet, amiben a 90-es évek népszerű akciófigurája Action Man tűnik fel egy új fiktív szériával.

Reklámokban szereplő Acion Man Battlefield Casualties  (Harctéri Áldozatok) olyan, egyáltalán nem gyerekeknek való játékokat tartalmaz, mint a PTSD (poszttraumás stressz szindróma), a Lebénult vagy a Halott Action Man.

A zseniálisan megcsinált kisfilm remekül hozza a kor játékreklámjainak hangulatát, természetesen egy jó nagy morbid csavarral.

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat