A békét hirdeti az új AXE reklám

„Make love. Not war.” – halljuk az ezeréves szlogent az AXE Super Bowl reklámjában. Megható, könnyfakasztó, szerelmes és békés percek következnek. 

Az Unilever férfiakat istenítő márkája idén egy új termékcsaláddal jelentkezett. A tavalyi űrhajózás, asztronautázás és az AXE Apollo után most az AXE Peace-en van a világ szeme. A Rupert Sanders által rendezett reklámfilm körbejárja a világ legforróbb pontjait, ahol kicsi is elég a háború és mészárlás kitöréséhez. A videóban feltűnik Irán is, helyesebben szólva az ottani miniszterelnök, Mahmud Ahmadinezsád és felesége. Mahmud támogatója az iráni nukleáris programnak, egyebek mellett valószínűleg ezért is tüntették fel úgy a videóban, mintha éppen készülne rakétatámadást indítani. De nem. Őt ezután az észak-koreai vezető, Kim Jong-un követi, aki éppen egy, a tiszteletére szervezett felvonuláson vígad. De ebből sem lesz baj. Ezeket a vietnámi háborúra és a világháborúkra utaló jelenetek követik, de semmi vész csak szerelem, szerelem mindenhol. A kampány a "Make love. Not war." szlogent kapta, nyilván hosszas gondolkodás után.

Matthew McCarthy, az AXE és az Unilever más férfi kozmetikumaiért felelős igazgatója elmondta: „A fiatalok számára nagyon fontos a jövő. Ez a generáció szociálisan érzékeny és nagyon szoros a kapcsolata a digitális technológiákkal. (…) Egy világban, amely tele van konfliktusokkal, néha a legerősebb fegyver a szeretet, ezt mind tudjuk.”

A kampányhoz azt is hozzáfűzték, hogy nemcsak az országok egymással vívott háborúi ellen szólaltak fel, hanem a nemek harca ellen is. Ez az állítás azért fontos, mert a tavalyi Apollo-kampány miatt sokan szexistának titulálták őket. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat