A bennragadt kreatív energiák levezetése

Interjúnk Jakab Ferdinánddal az Art & Copy bulisorozatról.

Szeptember végén négynapos rendezvénysorozattal jelentkezünk, ahol a fiatal márkáké és tehetségeké a főszerep. Felvezetésként pedig a sorozat kulcsfiguráival beszélgettünk. Az eseményekről bővebb információkat itt találtok.

Reklámos bulisorozat nem csak reklámosoknak - mi pontosan az Art & Copy célja?

Röviden megfogalmazva, szeretnénk lehetőséget biztosítani fellépésre azoknak az arcoknak, akik nappal a reklámban és a rokonszakmákban dolgoznak, éjszakánként pedig DJ-ként működnek. Emellett célunk, hogy összehozzunk különböző ügynökségeket, csapatokat, és mindezt megmutassuk a szakma, vagy a zene, buli iránt érdeklődő fiataloknak, egyetemista diákoknak. Legfőképpen egy jó bulit szeretnénk összehozni, alkalomról alkalomra.

Hogyan kezdődött az egész, mi volt az inspiráció?

Körbenéztünk magunk körül az ügynökségen, ahol dolgozunk (HPS), és hirtelen 9 különböző DJ-t találtunk. Manapság már mindenki DJ, és ez a reklámosokra különösen igaz, valószínűleg mivel remek eszköz a bennragadt kreatív energiák levezetésére. Az első bulin csak tőlünk voltak fellépők, de már akkor megfogalmazódott, hogy a jövőben szeretnénk minél vegyesebb társaságot összehozni, mind zeneileg, mind pedig ügynökségi háttér tekintetében.

Oké, reklámos arcok, akik egyben DJk is. De ha nem zenei stílusok alapján szervezitek a bulikat, akkor mi a rendezőelv?

Pedig leírtad a kérdésben, hogy reklámos arcok, akik egyben DJ-k is. Ez a fő rendezőelvünk. Persze úgy szervezzük a bulikat, hogy a lineup szépen épüljön fel, lazától a durvább stílusokig, ahogy a közönség is egyre jobban hangulatba kerül. A visszajelzések alapján bejön, hogy nem csak egyféle stílust hallgathatnak egész éjjel, remekül megfér egymás mellett a palettánkon található sok különféle stílus, nudiscótól a glitch-hopig, technótól az electro house-ig. Ez a fajta eklektikusság visszaköszön az egész bulisorozatban, a helyszíneken, a bulik tematikáján. 

Próbálunk mindig kitalálni valamit, ami egyedivé teszi a bulit, visszaköszön rajta a szakmai kreativitás, kicsit feldobja az egészet, nem csak egy huszadik DJ estet szerveztünk. Az első bulin például az asztalokra firkálhattak a vendégek, ehhez biztosítottunk filctollakat. A vége persze az lett, hogy mindenki a másikra rajzolt, senki nem távozott egy ideiglenes tetoválás nélkül. Egy másik alkalommal álbajszot osztottunk, volt hogy külön újságot nyomtattunk a bulira a fellépők biográfiájával, melyet csinos hoszteszek adtak a közönség kezébe. Volt, hogy gyermeknyomdát osztottunk ki, mondanom sem kell, azt sem papíron használták a legtöbbet…

Hogyan találtok újabb és újabb DJ-ket a bulikhoz?

A reklám egy olyan terület, ahol mindenki ismer mindenkit, ráadásul sok a hasonló érdeklődésű forma. Innen meg már csak egy lépés, hogy kiderüljön valakiről, hogy egyébként zenél is.

Kiket hoztok a kolorba, és milyen zenékkel készülnek?

A koloros bulit a ReklámKlubbal együttműködésben csináljuk, ők hozták a buli elejére Cadikot, a végére pedig TMX és Brandon jön majd Sticky Beats színekben, disco és house dallamokkal. Cadik után, hogy folytassuk a tört ütemes irányt, a Carnationtól érkező Benskifater veszi át a lemezjátszókat, utána pedig Falcao és Tatlin fog játszani egy különleges, erre az estére összerakott back2back szettel. Ők mindketten a HPS-nél dolgoznak, és mikor épp nem a következő kampányukat rakják össze, zenélni is összejárnak. Tatlin neve a Tilos rádióból lehet ismerős, Falcao pedig rendszeres fellépője és szervezője is a LavaLava buliknak.

Mit vártok az estétől?

Egy jó bulit. A fő cél mindig ez. Ezenkívül izgatottan várjuk, mit szól majd a közönség a retro reklám tematikához, mi szeretjük ezt a fajta visszatekintést. Ami miatt még várjuk ezt a dátumot, az a ReklámKlubbal való együttműködés, amiből még izgalmas dolgok sülhetnek ki... De erről később úgyis hallani fogtok.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat