A Facebook megtalál

A Facebook összeesküvés-elméletek rettegői kezdhetik pontokba szedni a bunkerbe település lépéseit. 

A Facebook mesterséges intelligencia laboratóriumában újabb kísérleti algoritmust fejlesztettek a felhasználók képeinek azonosítására. Ezúttal nem az arcvonások, hanem testalkat, haj és ruha alapján történne a beazonosítás. A New Scientistnek adott interjújában Yann LeCun (a mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoport vezetője), azzal a példával szemléltette az új algoritmus működését, hogy Mark Zuckerberg is könnyedén azonosítható szimplán a szürke pólók alapján, amelyek egyikében többnyire látható.

Az algoritmust 40,000 Flickr fotóval tesztelték, rémisztően magas, 83%-os sikerrel, tehát vélhetően azoknál is működik, akik Zuckerbergnél egy kicsit színesebb ruhatárral rendelkeznek. Most már csak az a kérdés, hogyan tudják meggyőzni a felhasználókat arról, hogy ez nekik is jó.

Azokat, akik ezeket a sorokat olvasva máris készülnének elégetni rég megszokott, kedves ruhadarabjaikat LeCun azzal próbálta nyugtatni, hogy az alkalmazás védelmi rendszerként is szolgálhat. A felhasználó automatikus azonosításával ugyanis kizárható volna annak a veszélye, hogy valaki a tudtunk nélkül töltsön fel rólunk készült képeket. További előnyként lett megemlítve, hogy a mániákus tagelőknek végre nem kell majd izzadságos órákat tölteni a bejelölések nyomkodásával. Félelemre tehát semmi ok!

via NewScientist; Digiday; Origo;

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat