A Facebook nem enged a popsiknak

Az ötvenes években még cuki volt a kivillanó baba popsi, ma viszont már felhördülnek az emberek, ha ilyet látnak egy hirdetésben. Napi bulvár.

Egy amerikai édesanya a napokban mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül lett kirúgva a Facebookról egy teljes napra büntetésből. Csak másnap derült ki, hogy a problémát egy "felháborítónak" talált, általa megosztott fénykép okozta.

Jill White fotósként dolgozik és két pici lányka anyukája. A hétvégén strandolni voltak, ahol a lányok önfeledten játszadoztak. Az egyik ilyen pillanatot örökítette meg az anyuka. A képen az látható, amint az egyik gyerek a másik bikini alsójába csimpaszkodik, és ekkor villant ki egy kis popó.

White-ot ez a jelenet egy híres, az ötvenes években elterjedt plakáthirdetésre emlékeztette. A Coppertone naptej reklámján egy rajzocska volt látható, amin egy kiskutya lehúzza egy tipegő fenekéről a fürdőbugyit. Örömében ki is posztolta a márka oldalára saját fotóját.

A Coppertone-t követő édesanyák azonban nyomban felhördültek, szidalmazni kezdték Jillt és arra kérték törölje, vagy állítson be szűrőt a képre, hogy ne láthassa mindenki. Ő ezt megtagadta. Erre feljelentették a Facebookon.

A közösségi oldal később elmondta, az asszony fotóját nem találták pornografikusnak, de az akkor is túlmegy a megtűrt határon, pláne, hogy anyákról és gyerekekről van szó. Nem csoda, hogy így reagáltak, hiszen azt is csak egy hónapja sikerült elérniük az amerikaiaknak, hogy az oldal ne távolítsa el a kisbabájukat szoptató nőket ábrázoló fényképeket.

Jill White egyébként azonnal visszatöltötte a fotót az oldalra, amikor az újra engedte belépni. Csupán egy apró, "csücsörítős" módosítást hajtott végre rajta. Ezt láthatjátok itt, nálunk is.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat