A Facebook újból feltalálta a zenemegosztást

"Már megint Facebook" rovatunk következő számában.

Komolyan, Zuckerbergék szerintem egyáltalán nem alszanak, vagy feltaláltak valami gravitáció-stimulátort, amivel Palo Alto-ban lassabban telik az idő, mert annyi újdonsággal állnak elő hetente, hogy egy hónap termése lassan már egy kisebb méretű könyvet is megtöltene. Most éppen azt találták ki, hogy posztokba ágyazhatóvá varázsolták a streaming oldalak – Spotify, iTunes, Apple Music (kíváncsi lennék, hogy a Google Music is ott van-e a támogatott oldalak közt) – albumlinkjeit.

A Music Stories-zal 30 másodperces zenei ízelítőket oszthatunk meg anélkül, hogy az érdeklődők akár csak egy másodpercre is elhagynák a Facebookot. Amúgy semmi bonyolult, megfogjuk az album linkjét, bemásoljuk egy státuszposztba és kész is. Nagyjából így:

Ezek után, ha valakit nagyon érdekel, hogy éppen milyen albumokon pörgünk, a poszton belül át is ugorhatnak a teljes zenelistához.

„Reméljük, hogy ennek a szegmensnek a javításával az előadók majd többet osztanak meg, a barátok többet engage-elnek, és a zene egy jobb részévé válik a Facebook élménynek” fejezte ki magaslatokba szárnyaló gondolatait Michael Cerda, a Facebook termékigazgatója.

Mark Mulligan, zenei elemző szerint a Facebook mostanra egy olyan tartalomgyár lett, ami végső soron nem is tulajdonosa a tényleges tartalmaknak. „Tudják, hogy a legtöbb hasznot abból húzhatják, ha közvetítő csatornaként funkcionálnak, ezzel kikerülve a jelentősebb kiadásokat, és a jogi mizériákat”.

A zenei piac egyébként idáig mindig kifogott valahogy a Facebookon, legutolsó nagyobb próbálkozásuk 2011-ben történt, amikor a Spotify playlisteket intergrálták a News Feedbe. Viszont a Recode.net értesülései szerint a Facebook a későbbiekben lehet, hogy videóklip elosztóként is tevékenykedne, amivel jelentős mennyiségű borsot törhetnének a YouTube, és ezzel a Google orra alá is.

Ahogy az lenni szokott a funkció egyelőre csak iOS-en működik, az Androidosokhoz hamarosan érkezik.

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat