A Facebook után jön a Google mozi is

Vince Vaughn és Owen Wilson legújabb vígjátéka a Google kulisszái mögé fog bevezetni minket, ahol minden vidám, színes, vicces, fiatalos. De főleg vidám.

A Gyakornokok (hazai bemutató: június 13.) pofátlan egyszerűséggel vegyíti a termékmegjelenítés összes formáját. Történik ugyanis, hogy a két főhős jól jövedelmező munkája elvesztése után a Googlenál kezd kopogtatni új álláslehetőség után – ez pedig egyenest vezet a márka használatához, a róla való diskurzushoz és logó háttérben való folytonos felbukkanásához. A film előzetese természetesen a lehető legjobb színben tűnteti fel a duplanullás böngészőt, nem elég, hogy a cég vezetői nyitottak a szokatlan ötletekre – hisz már az elején szembetűnő az Owen-Vaughn duó alkalmatlansága -, de még a kreatív alkalmazottak is látszólag egész nap az új ötleteken pörögnek, a próbaidő is leginkább egy jó hangulatú tréningre emlékeztet, a számítógép előtt görnyedő informatikus kollégáknak pedig nyomát se látjuk. Go Go Google!

Ha már lúd, legyen kövér, és ez hatványozottan igaz 20th Fox nyári vígjátékáraa, amit nézőként talán máris könnyebben fogunk befogadni, mint egy egyszerű TV-spotot, mivel a filmnyelv már önmagában a hitelesség érzetét kelti bennünk a hosszával – nem hiába tekintenek vissza hosszú múltra a filmekbe bújtatott reklámok. Az, hogy egy film valós brandet használ a történet elmeséléséhez – ami ezúttal jól láthatóan a generációs szakadékokból akar majd viccet csinálni -, csak tovább erősíti bennünk a valóságérzetet. Kérdés azonban, hogy mikor billenünk át a ló túloldalára? A filmbe raktak reklámot, vagy a reklámhoz írtak filmet? – az internet elterjedtével egyre gyakrabban felmerülő gúnyos, de jogos kérdésfelvetés ez a hollywoodi filmkészítők irányába. Vajon a Gyakornokok még átmegy a rostán, vagy ez már sok?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat