A Facebookon kívüli közösségi életet vizsgálta a PS:Provocative

A magyar internetezők szokásait vizsgálta az NCR piackutató a PS:Provocative megbízásából. Az eredmények pedig igen tanulságosak lehetnek.

Ezer magyar internetezőt kérdezett meg a közösségi portálok használatáról az NRC piackutató. A PS:Provocative PR-ügynökség megbízásából készült felmérés nagy erénye, hogy az eddig fehér foltnak számító alternatív portálok használatát is megpróbálta feltérképezni. A kutatás a 18-75 év közötti magyar internetezőket vizsgálta, de így is látható néhány erősödő trend.

Az kevéssé meglepő, hogy az internetet használó lakosság 85%-a regisztrált Facebook-felhasználó, akiknek egyharmada hetente többször is posztol. Az is a papírformát erősíti, hogy háromnegyedük regisztrált az iWiW-en, felük pedig a Google+-on, de csupán egy kis százalékuk használja rendszeresen a portálokat.

Az Instagram, a Tumblr és a Foursquare közönsége már sokkal érdekesebb, hiszen ezek eddig túl kicsinek tűntek ahhoz, hogy érdemes legyen őket kampányok során használni. A 18-75 éveseknek azonban 5 százaléka regisztrált Instagramra, 4 a Foursquarere, 2 pedig a Tumblr-re. A Tumblr felhasználóinak 23%-a hetente többször tölt fel tartalmat, az Instagramnál pedig 17 százalék tölt fel hetente legalább egy képet.

A Twittert is már a magyar internetezők 15 százaléka használja, de alig 5 százalékuk tölt fel rendszeresen saját tartalmat. Azt azonban a PS:Provocative is hangsúlyozza, hogy a tinédzserek között jóval nagyobb ezeknek az oldalaknak a rajongótábora. Ez pedig azt vetíti előre, hogy előbb-utóbb itthon is megjelennek az integrált közösségi médiás kampányok, amik tovább tudnak lépni a Facebookon.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat