A fotósok magukhoz ölelik a Lumia 1020-at

A Nokia végre pozitívabb irányba viszi a 41 megapixeles kamera-telefon marketingjét: a Centrefold és a National Geographic fotósainak a kezébe adták a gépet.

A Nokia útjára indított egy kampánysorozatot, aminek keretében neves fotóművészek készítettek képeket a Lumia 1020 okostelefon segítségével. A készülékbe belezsúfolt hat darab Carl Zeiss lencsével ellátott PureView technológiás fényképezőgépről eddig is lehetett tudni, hogy remek darab, de profi kezekben mutatja meg igazán a tudását. Persze más márkák is ellőtték már ezt a trükköt, de a Nokiának igen jól jöhet most ez a lépés.

Az egyik adag kép a Centrefold című, nagyformátumú divat és művészeti magazin tizedik számában jelent meg a mai napon. Kilenc fotóművész készített sorozatokat Párizsban, New Yorkban, Angliában, Mexikóban és Dél-Afrikában. A képek A2-es méretben mutatják meg a Lumia kimagasló képességeit: meglepően metszőek a fotók, hozva a hasonló sorozatok minőségét. Ha pedig a divatfotósok világa befogadja az 1020-at, az csak jót jelenthet a Nokiának.

Tavaly pedig Stephen Alvarez, a National Geographic fotósa járta be az amerikai Nyugatot egy 1020-al a kezében. A westernekből ismerős tájak fényképezésénél kifejezetten jól jött a telefonok között hatalmasnak számító gép, hiszen így olyan beállításokat is használhatott Alvarez, ahol egy teljes méretű fényképezőgéppel nem fért volna el. Érdemes végigböngészni a projekt mikroszájtját, már csak azért is, mert a coloradoi kanyonok fölött lemenő nap látványa megunhatatlan. Alább pedig egy kisfilm a kalandról, szintén kizárólag a Lumiával készítve.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat