A frászt hozza rád a képen látható fickó?

Helyes, pontosan ez volt a célja.

Mint tudjuk, az internet veszélyes hely lehet a fiatalok számára. Most persze nem a macskás gif túladagolásra gondolok, hanem valódi veszélyekre, mint például a közösségi oldalakon áldozataikat becserkésző pedofilokra.

Azért, hogy erre felhívják a célcsoport figyelmét az Innocence in Danger nemzetközi szervezet megbízásából a TCR kampányokban jártas Rosaparks ügynökség 200.000 francia tizenéves böngészőjében retargetált banner formájában lecserélte a reklámokat erre az ijesztő figurára, aki ezek után minden kedvenc oldalukra virtuálisan követte őket.

A tízedik alkalom után, mikor már elég nyomasztó lehetett helyzet, megjelent az akciót leleplező felirat „Nem mindig ilyen egyszerű kiszúrni, hogy ki követ az interneten” és egy link, ami elvezetett a szervezet oldalára, ahol a fiatalok tanácsokat kaphattak a személyes adataik biztonsági beállításairól.

A kicsit sokkoló kampány sikeresen zárult, az Innocence in Danger jótanácsokkal ellátó oldalának forgalma 354%-kal emelkedett, amit ezek után nem is csodálok. 

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat