A hiphoptól a techno-ig - ReklámKlub Brandz

Ma este elindul a ReklámKlub Brandz rendezvénysorozat, vessünk hát egy pillantást az esték hangulatát meghatározó zenészekre, DJ-kre.

Ma, azaz szeptember 18-án a Telepen indul a sorozat, egy interaktív zenei kiállítással. Az élőzenéért a SoulClap Budapest és a Stamusic felel majd. A SoulClap Budapest egy laza producer/DJ kollektívából nőtte ki magát élő zenekarrá. Zenéjük alapja a hiphop, ezt keverik funkkal, soullal, jazzel, kortárs elektronikus zörejekkel és tört ütemekkel. Gyakorlatilag a teljes budapesti klubszcénát végigjárták már, a Telepen sem először lépnek fel.

A Stamusic név mögött egy budapesti testvérpár rejtőzik, akik az idei évet meghatározó, UK garage hatásokból építkező, popos house vonal legmeghatározóbb itthoni képviselői. Készítettek már hivatalos remixet Karányinak, és nem hivatalosat Bon Ivernek. Nyáron megjelent tőlük a Szécsi Böbével közös Go To The Disco, őszre pedig kislemezt ígérnek.

A csütörtöki, Közhelyben tartott workshop után iamyank DJ-zik. Dobosként indult zenei karrierje, de producerként találta meg igazán önmagát. Szabadon úszik a stílusok között, a táncos glitch-hopból indult, jelenleg pedig a future garage környékén kószál, de hangulatfüggően bármibe belekóstol. A zenekészítés mellett oktat is, feltörekvő producereknek segít. Szeptember végén pedig érkezik legújabb, négyszámos EP-je.

Szeptember 20-án pénteken Old Brandz Party a Kirakat bisztróban, a lemezjátszók mögött pedig Andrew Screw, aki a kemény tánczenék világából jön, a palettáján techno, tech-house, és minimal színekkel. Sokat játszott a Kastély Cafe-ban, illetve feltűnt már az Art & Copy bulijaiban is, hiszen nappal a hps csapatát erősíti.

A szombati koloros záróbuli hangulatáról igazi all-star lineup gondoskodik. Cadik a budapesti törtütemes underground egyik nagy öregje, aki akár csak egyszer is elvetődött egy Rewindra, biztosan találkozott vele. Palotaival együtt nagy szerepe volt abban, hogy az úttörő breakbeat, jungle, dubstep dolgok időben beszivárogjanak hazánkkba. DJ szettjei mellett producerként is aktív, sorra jelennek meg jobbnál jobb albumai és EP-i a kísérletező, elektronikus hiphop vonalon.

Tőle a törtütemes vonalon Benskifater veszi át a lemezjátszókat, aki civilben a Carnation munkatársa, éjszaka pedig súlyos ütemekkel kreatívkodik. Az ügynökségi vonalat folytatva az Art & Copy egyik ötletgazdája, Tatlin és hps-es kollégája, Falcao back2back szettel készülnek. Tatlin az Art & Copy mellett a Tilos rádióból, Falcao pedig a LavaLava bulisorozatról lehet ismerős.

 

5 Years Of LavaLava (Essential Mix 2008-2013) by Tolo on Mixcloud

 

A Sticky Beats mögött két legendás figura áll: Brandon a Kunk egyik feleként szerzett hírnevet a pesti éjszakában, TMX pedig a Kollektíva alapító tagja volt. Együtt az elektronikus zene dallamos, napsütötte oldalára koncentrálnak, a veretés tehát kizárva, viszont a jó hangulatú buli garantált.

Az eseményekről további információkat itt érhettek el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat