A jó karácsonyi ajándékhoz könnyebb jó képet vágni

Minden más esetben ott a "gift face".

Oké, sajnos el kell fogadnunk, hogy most már megállíthatatlanul ömlenek ránk a különböző karácsonyi reklámok. Vannak azért értékelhető darabok, de jócskán akadnak olyanok is, amik már annyira giccsesen negédesek, hogy azonnal gonoszkodó paródiáért kiáltanak.

Az angol Harvey Nichols üzletlánc új szpotját mindenképp az első kategóriába sorolnám, mert az adam&eveDDB most is megtalálta a humornak és a fájdalmas életszerűségnek azt az elegyét, hogy egyszerűen jól működik a dolog.

A videó és print hirdetések arra a pillanatra építkeznek, mikor nagy reményekkel kibontjuk a gondosan becsomagolt ajándékunkat és a hőn áhított meglepetés helyett, valami olyan olyannal találjuk magunkat szembe, ami még arra is bizonyíték, hogy az illető, akitől kaptuk még csak nem is ismer minket. Semennyire. Ilyenkor kell előrántanunk a legszélesebb műmosolyunkat (terminus technicus: gift face), hogy ne sértsünk meg másokat, miközben belül egy kicsit összetörünk. Gondolom, ezt senkinek sem kell bemutatni.

Hétköznapi tapasztalatokon túl a kampányt egy kutatás is megelőzte. Ebben kiderült, hogy az Angliában élő felnőtt lakosság 72%-a került már hasonló szituációba, és 63%-uk még a kéretlen ajándék karácsony után használatát, hordását is bevállalta a látszat fenntartásának érdekében.

Mondanom sem kell, a Harvey Nichols tudja a megoldást. Vásárolj náluk és előzd meg a kellemetlen pillanatokat.

És mit tegyünk, ha mégis megtörténik az ünnepi tragédia? Színészkedjünk! Jeff Goldblum például remekül el tudja magyarázni, hogyan.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat