A kérdés, amire nem biztos, hogy tudni akarjuk a választ

Ezzel az okos karkötővel pontosan nyomon követhetjük, mennyi időnk van még hátra.

Ha van valami, amiről nem szívesen beszélgetünk a vasárnapi ebédnél a húsleves és a rántott hús között, az saját vagy családtagjaink halálának időpontja.  De mi lenne ha egyszer csak megszólalna a nagyapa karján fityegő óra, hogy hamarosan eggyel kevesebb személyre kell majd teríteni?

Mielőtt belemennénk a részletekbe, azért azt érdemes leszögezni, hogy a videóban látható QUITBIT nevű kütyü nem létezik a valóságban, csupán a Mount Pleasant Group temetkezési vállalkozás számára készített új kampányhoz találta ki a torontói UNION ügynökség.

A kampányhoz készült parodisztikus videóban egy rém tudományosan kinéző (ez mindenki számára egyértelmű lehet a fehér köpenyéből) nő mutatja be a készüléket, ami a viselője egészségi állapotát folyamatosan nyomon követve, az életmód figyelembevételével pontosan ki tudja számolni, hogy az illető mikor fog meghalni. Az elkerülhetetlen pillanat előtt a QUITBIT figyelmeztet, hogy ideje felkészülni, és tegyük meg a szükséges előkészületeket.

Az ügynökség célja egyértelműen az volt, hogy megrázzák a nyugati kultúra egyik tabufáját, beszélgetésre ösztönözzenek, és ezzel együtt felpörgessék a koporsóbizniszt. A hordható visszaszámláló ötlete kellően provokatív és elsőre talán hihető is, pont ebben rejlik a kampány ereje. A nem túl távoli jövőben egyáltalán nem elképzelhetetlen egy hasonló szerkezet megvalósulása, ami viszont elég sok mindent megváltoztatna.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat