A kockázatokról és mellékhatásokról…

A művészet öl, butít és nyomorba dönt. Körülbelül ezzel a mondattal lehet összefoglalni egy amerikai művészeti iskola ironikus reklámfotóit. Zseniális ötlet, jó képek. 

Egy amerikai művészeti főiskola (álljon itt neve a hitelesség kedvéért: College for Creative Studies), valamint a Team Detroit nevű reklámcég együttműködéséből születtek meg az alábbi zseniális plakátok, melyek arra hivatottak, hogy népszerűsítsék az iskolát. Ahelyett viszont, hogy kérkedve azt hirdetnék, miért és mennyire jó főiskola is az övék, a fordított pszichológia mellett döntöttek.

Fogták az 1980-as és ’90-es évek népszerű drogellenes kampány-kliséit, és ahogy az egyszerű módszer már az Igazából szerelemben is bevált Billy Mack-nek (az örök sláger Love is all around átiratában: „a szerelem szót kicseréltük karácsonyra”), a drogokat művészettel helyettesítették be. A hirdetések így a művészet káros és addiktív mellékhatásai „ellen” kampányolnak.

Az első ilyen jellegű kampány 2011-ben született meg, és az ironikus hangvételű, de ugyanakkor rendkívül szellemes plakátok természetesen hamar önálló életet kezdtek élni a közösségi oldalakon. 2011 óta a főiskolán szinte hagyománnyá vált a felvételi időszak környékén előrukkolni újabb és újabb „művészetellenes” kampányfotókkal. Az elmúlt 3 év terméséből válogattunk. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat