A kölyökkutya és a ló

Egy szokatlan barátság megható története. De mi köze mindehhez a sörnek?

Tavalyi „Brotherhood” című videója után, melyben egy csodaszép Clydesdale ló és gazdája barátsága elevenedik meg, a Budweiser most egy kölyökkutya és ló történetét mutatja be a Super Bowl alkalmából.

A lovak és a sörmárka története 1933-ban kezdődött, amikor a gyár akkori igazgatója, August Anhauser Busch egy hatlovas fogatot kapott gyermekeitől, a szesztilalom eltörlésének alkalmából. Felismerve a marketinges lehetőségeket a lovak által vontatott sörösfogatokban, azonnal vettek egy másodikat is, mely aztán New York utcáin ügetett végig, ezrek előtt ünnepelve az alkohol újbóli legalizálását. A fogatok 1950-re már nyolc lóval járták az utcákat, sőt egy dalmatával is kiegészültek. A Budweisert gyártó vállalatnak ma már 250 Clydesdale lova van, melyek 1986 óta fontos szereplői a Super Bowl-nak is. (2010-ben ugyan fontolóra vették a lovas spotok kihagyását, de a rajongók felháborodására reagálva meggondolták magukat.)

A mostani Super Bowl Budweiser reklám azért is érdekes, mert egyszerre mutatja be a négy szereplő összefonódó barátságát, folytatva a tavalyi filmben kezdődő történetet. A kisfilm azt is jól bemutatja, milyen kötödései vannak a márkának a kutyák felé. Felidézi a kilencvenes évek végén készült dalmatás reklámfilmeket. A „Puppy love” című videót Jake Scott rendezte. 

Puppy Love 2014:

Brotherhood 2013:

Budweiser és a dalmaták 1999:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat