A közbringa színe: BuBi zöld

A nagyon várt, ám 2008 óta máig meg nem valósított közbringa projekt, a BuBi arculati irányvonalait, így a felhasznált színeket, formákat és a logót vizsgáljuk. De a bevezető kampányról is ejtünk néhány szót.

Az állítólag jövő tavasztól bármely fővárosi számára könnyedén elérhető közbringák a BKK már meglévő lila és szürke színe mellett, egy harmadikat is viselnek majd. Ez lesz a BuBi zöld. (A BuBi a közbringa rendszer neve lesz, a Budapest és Bike szavakból képezték.) A designerek közt ez a szín mostanában igen népszerű, hiszen egyszerre természetközeli és hivalkodó. Bele is olvad a környezetébe meg nem is. A negyedik, vagy kiegészítő szín a fehér lesz. A BuBi közbringák esetében nagyon fontos, hogy ne is hasonlítsanak egy "rendes" kerékpárhoz. Ennek egyik oka, hogy könnyen azonosíthatónak kell lenniük a városlakók számára, a másik pedig a lopások megakadályozása. Nagyon fontos a dinamikus, fiatalos dizájn és a funkcionalitás is. (Kosarak fognak a táskák, szatyrok rendelkezésére állni.) Az eltulajdonítások és a rongálás elkerülése érdekében a BuBik graffiti-álló bevonattal lesznek borítva, valamint tömlő és szelep nélküli abroncsokon gurulnak majd.

Mintabringa egy budapesti utcán:

Lényeges, hogy a BuBi ránézésre is ugyanazt az üzenetet közvetítse, amit a kampányban közölni fognak. Ennek kulcsszavai a fiatalos, trendi, élhető város, új életstílus, szerethető, egészséges, gyors, olcsó, hatékony, környezetbarát és kötetlen.

A közösségi kerékpárok nálunk kapják Európa legkedvesebb logóját. A kerek, zöld alapon, fehér biciklin ülő, lila figura egyedülálló lesz a kontinensen. A spanyol, a francia és a dán közbringák se kaptak ehhez hasonlót. Egyedül a londoni közbringa rendszer készített valami kreatívabbat, ők a londoni metró logóját vették alapul. Budapest egyébként az angol példa mintájára igyekszik kiépíteni a BuBi rendszerét.

A bevezető kampány alapja is a londoni közösségi kerékpár rendszer lesz. Ott hatalmas sikernek örvendtek a különleges biciklik, hiszen a kiépítés teljes folyamata a nyilvánosság előtt zajlott, minden terv szabadon megtekinthető volt az interneten. Minden kerékpáros fejlesztés kommunikációja során szóba került, hogy milyen fázisban van a projekt, ezzel megalapozták a jó fogadtatást. Az előzetes promóció kíváncsivá tette a londoniakat.

Budapesten CRM eszközökkel, rendezvénymarketinggel vonják majd be az ügyfeleket. Online és nyomtatott térképekkel készülnek, felhasználják a közösségi médiát. A BuBi várhatóan 2014 tavaszán készül el, hasonlóan a 4-es metróhoz

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat