A kutya, mint a lakás dísze

A szingapúri IKEA kutyák képmásaival tette otthonosabbá áruházainak bemutatótermeit. A fényképek főszereplői árva négylábúak, akik azóta egyre többen jutottak szerető gazdihoz.

Megható és sikeres jótékonysági akcióba fogott az IKEA szingapúri képviselete. Ahogy Magyarországon, úgy Szingapúrban is problémát jelent a rengeteg kóbor kutya. Ennek egyik oka mindkét országban az, hogy még mindig nem "divat" úgy tartani a kutyákat, hogy törődünk a mentális és fizikai egészségükkel. Emiatt a különböző hatóságok gyakran kénytelenek elkobozni az állatokat és menhelyekre, sintértelepekre szállítani őket. (Bár a sintértelepek közel sem menhelyek, sokszor még ott is jobb dolguk van a szerencsétleneknek, mint korábbi "gazdájuknál".)

Ez a trend azonban szerencsére változóban van, melyet mi sem mutat jobban, mint az IKEA kampánya. Az akció keretein belül fotósok hada lepte el az egyik legnagyobb ottani állatmenhelyet, hogy megnyerő fotósorozatot készítsenek a hontalan ebekről. A képekből aztán kutyánként készítettek egy életnagyságú hirdetőtáblát (standee-t), melyet a bútoráruház bemutatótermeiben helyeztek el.

Képgaléria:

Az állatok nyakában látható egy biléta, melyről leolvasható a kutya neve, neme, kora, mérete és a kennel száma. A legfontosabb adatok alatt pedig egy QR kódot is találunk, melyet leolvasva a kiskutya saját IKEA-profilja érhető el, ahol videót is nézhetünk róla.

Az ötlet alapja az a gondolat, hogy minden IKEA bútorokkal berendezett belső térhez passzol egy csodálatos kutyus. A kampány sikeres, az indulás óta már ebek tucatjai költöztek új otthonukba. IKEA Magyarország csináljatok valami hasonlót Ti is!

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat