A legjobb Samsung reklám

Az egyik legrosszabb termékéhez készült. A Galaxy Gear okosóra hiába ígéri évtizedes álmok beteljesülését, képtelen felnőni az elvárásokhoz.

Évek óta ismételgeti a tech-sajtó jóslásokra specializálódott része, hogy az idei most már biztosan az okosórák éve lesz. Ezt a feltételezést persze tüzelte egyrészt az okostelefonok robbanásszerű technológiai fejlődése, másrészről pedig az Apple szabadalmai, amik csuklóra csatolható eszközöket írtak le. Az Apple azonban a mai napig mélységes hallgatásba burkolózik egy esetleges iWatch-al kapcsolatban, a riválisok pedig ahelyett, hogy tovább vártak volna, idén kihozták saját megoldásaikat.

A techvilágban elsőnek lenni azonban gyakran azt jelenti, hogy elsőként kell a nagy hibákat is elkövetni. A Samsung pedig pontosan ezt csinálja most a Galaxy Gear-el. A legfájóbb, hogy a Gear kizárólag társ-eszközként használható, azaz szükség van hozzá egy Samsung telefonra, vagy tabletre, amin legalább Android 4.3 fut. Ez jelenleg mindössze a Galaxy Note 3-at és a Note 10.1-et jelenti. Amennyiben ez a feltétel teljesül, akkor is egy erősen korlátozott funkcionalitású eszközt kapcsolhatunk a csuklónkra. Jelenleg kifejezetten kevés alkalmazás érhető el, és azok sem működnek túl jól. Az egyik legelőnyösebb tulajdonsága az lehetne, hogy megjeleníti a telefonunk értesítéseit. Azonban az sms-ek, e-mailek érkezéséről csupán tudósít, ahhoz hogy egyáltalán a címsort elolvassuk, elő kell venni a telefont.

Gyakorlatilag két dolgot csinál remekül a Galaxy Gear: fényképeket és telefonhívásokat. A beépített 1,9 megapixeles kamera erején felül teljesít, 1392x1392 felbontásban készít szép, tiszta képeket, valamint 15 másodperces, 720p minőségű videókat. Ez gyakorlatilag az Instagramra lehetett kitalálva, de önmagában is jó eredményeket produkál. Telefonhívásoknál pedig tényleg minden sci-fi rajongó álma teljesül: csuklónkat az arcunk elé emelve, akár kizárólag hangvezérléssel fogadhatunk és indíthatunk hívásokat, egy normális okostelefon kihangosított funkciójának minőségével.

És tulajdonképpen erről szól a Galaxy Gear: a filmekben és tévében látható titkosügynökök, szuperkatonák és űrhajósok kütyüjét akarja elhozni. Erre építették a most debütáló tévékampányt is. A filmtörténet leghíresebb trükkös óráit gyűjtik össze, a Galaxy Geart azok megvalósulásaként bemutatva. Mindkét szpot remekül sikerült, de vajon tényleg szeretnénk a mindennapokban a csuklónkba beszélni, vagy ez csak egy gyerekkori álom? Ráadásul a Galaxy Gear letisztult, mindenkinek tetszeni akaró dizájnja valószínűleg nem tartogatja magában azt a menőséget, mint ezek a klasszikus kütyük.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat