A magyar nők 22 százaléka nem randizna kopasz férfival

De szerencsére vannak megoldási alternatívák. 

Országos reprezentatív kutatást végzett a Cognative kutatóintézet júliusban a magyar lakosság külső megjelenéséhez kapcsolódó preferenciáiról, hajápolási szokásairól és a hajhullás megítéléséről az Alpecin koffeines sampon márka megbízásából.

A közérdekű információk, melyeket megtudtak a kutatás során:

  1. A férfiak és nők szinte ugyanannyi időt töltenek el a reggeli készülődéssel.
  2. A magyar nők ismerkedéskor a férfi szemét nézik meg először, és leginkább zavaró tényező számukra a sörhas.
  3. A kopaszság nem menő: a nők 22%-a nem randizna kopasz férfival, és 30%-uk azt mondta, hogy hatással van egy férfiről első pillanatban alkotott véleményére az, ha a férfi kopasz.
  4. A hajhullás a férfiak számára is kardinális kérdéskör: az elhízás után ettől félnek a legjobban.
  5. Minden tízedik magyar férfinak okoz problémát a magánéletében a hajhullás, valószínűleg ezért áldozna fel a megkérdezettek 13%-a fél évet vagy akár többet is az életéből arra, hogy visszafordítsa a folyamatot.

A hajhullásnak persze rengeteg oka lehet, viszont a két legfontosabb okozója a stressz és az örökletes érzékenység a férfihormonokkal szemben. A férfiak esetében a pubertás korral kezdődő tesztoszteron-túltengés folytán egyrészt növekedni kezd az arcszőrzet, másrészt azonban – örökletes hajlam esetén – alábbhagy a fejbőr hajhagymáinak az aktivitása. A haj növekedési fázisai lerövidülnek, és csökken a hajhagymák élettartama. Az Alpecin új fejlesztése éppen erre próbál megoldást a koffein erejével, amely ellensúlyozza a tesztoszteron negatív hatását, és ezzel hatékonyan küzd az örökletes hajhullás kiváltó okai ellen. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat