A Mirriad tönkreteszi a videóklipeket. Visszamenőleg is.

"Reklám a továbbléptető generációnak". Minden idők leghorrorisztikusabb tagline-jával indul el minden idők leghorrorisztikusabb reklámkísérlete.

Az ugye elég alap, hogy még én sem emlékszem, mikor néztem meg utoljára egy továbbléptethető reklámot a YouTube-on, pedig nekem elvileg ez a munkám. Erre a reklámokért fizető cégek fejesei is rájöttek, és inkább a valódi tartalomba próbálják átköltöztetni a megjelenéseiket. Ennek a folyamatnak az egyik csúcsa Nicki Minaj teljes videóklipes munkássága. A legutóbbi, Anaconda című számának klipjében legalább három fizetett termékelhelyezést szúrhatnak ki az éles szemű nézők (bár a heves twerkölés erősen akadályozó lehet).

Persze ez eddig ilyen hosszadalmas és kényelmetlen folyamatnak tűnt, ahol az előadó meg a menedzsmentje meetingeket tart a szponzorokkal, a termékeket oda kell szállítani a forgatás helyszínére, satöbbi. Ugyanez persze érvényes sorozatokra, tévéműsorokra, ne adj isten filmekre. És akkor jön az egykori zeneipari nagykutyák által vezetett Mirriad, és ledönt minden tabut.

A lényeg: a csodálatos digitális technológia mai szintje lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag olyan termékelhelyezést rakjanak be bármilyen videóanyagba, amit csak nem szégyellnek. És persze semmit nem szégyellnek. A Mirriad-nak már megállapodásai vannak a Vevo-val (a legnagyobb zenei csatorna a YouTube-on belül), és a Universal Music Group-pal (az egyik legnagyobb zenei kiadó). Most éppen egy új Avicii klipbe pakoltak utólagos reklámokat, de egy Aloe Blacc sláger is átment a kezeik között. A Hannibál-sorozatban pedig simán cseréltek már le autómárkákat. Nem egyszerű logókat a háttérben, hanem az ÖSSZES bizonyos márkájú autót a képkockákon. 

Azt hiszem, nincs már messze az idő, amikor archív Beatles-felvételeken megjelenik egy Apple-logó. Még egy nyugtalanító kilátás: hónapokon belül képes lesz a rendszer a valós idejű működésre, értsd, más termékelhelyezést mutatni a felhasználónak annak demográfiai, földrajzi, és egyéb metaadatai alapján. Ha valaki még nem érezte úgy, hogy a Különvélemény egy jelenetében élünk, ideje átgondolni.

Mirriad Reel 90Sec from mirriad on Vimeo.

Via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat