A mozgás öröm

Hogyan győzhetné meg a Coca-Cola a közönséget arról, hogy az egészséges életmód brandje? Kísérletekből eddig sem volt hiány, de most egy körülrajongott rendező próbálkozhat a feladattal.

Johnny Kelly 2011-ben robbant a köztudatba, miután elkészítette a Chipotle-nek az év egyik legjobb reklámját. A két perces stop-motion csoda a gyorsétteremlánc környezettudatos hozzáállását volt hivatott népszerűsíteni, és Willie Nelson Coldplay-feldolgozásával együtt sikerrel is járt. Nem meglepő, hogy a Coca-Cola is a rendezőre bízta legújabb kampányát.

Az italgyár az utóbbi években arra helyezte a hangsúlyt, hogy cukrozott italaik az egészséges életmód részéve válhatnak, ha hatásukat testmozgással ellensúlyozzuk. Jó példa erre az itthon futó Testébresztő kampány, illetve az egyetemeken és főiskolákon folytatott CSR-kampányok. Azonban a szájbarágós, tényekre és adatokra épülő megoldások a jelek szerint nem érték el a megfelelő hatást. Johnny Kelly nem meglepő módon a Chipotle videó stílusában szaladt neki ennek a feladatnak is, mellőzve a kalóriákat és az izzadságot.

Ehelyett a videó a mozgás örömére koncentrál, végigkövetve főhősének életét születésétől a saját gyermekének érkezéséig. A stílus ugyanaz, mint a rendező korábbi sikerénél, de a hangulat egészen más. Willie Nelson country-legenda helyett az Antfood kreatív stúdió rögzített egy már-már szirupos, vidám country-dalt, a szereplők pedig robotikusan ismételgetik rá túláradóan boldog mozgásaikat. De hiába hajlik giccsbe, nehéz nem beleszeretni a videó szépségébe. A fabábuk és a környezet gyönyörűen lett kidolgozva, a dal pedig hajlamos belemászni az ember fülébe, és órákig ott is ragadni.

A videó legfontosabb tanulsága, hogy a Coca-Cola új megközelítést talált a túlsúly problémájához. Nem beszélnek magáról a túlsúlyról, nem nyomasztanak veszélyekkel, aggasztó adatokkal. A kemény munka, az izzadság helyett egyetlen dologra fókuszálnak. A mozgás – azaz az egészség – öröm.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat