A Mtn Dew már megint videóformátumokkal kísérletezik

Maradnak a „zavard össze és várj” taktikánál.

Ahogy azt a múltkori Kickstart kísérletből megtudtuk, a leghatásosabb mobilreklám formátumnak az a verzió bizonyult, ami az első képkockától fogva kétségek közt vergődve hagyja a nézőt, mivel teljesen kaotikus és összefüggéstelen, mégis figyelemfelkeltő. Az e mögött rejlő pszichológiai tézis az, hogy „az emberek kíváncsian várják, mi fog kisülni a (videó elején látható) rejtélyből. Sokkal jobban érdekeli őket a történet (kibontakozása) annál, hogy inkább beletekerjenek a videóba”.

Most pedig újból egy egészen szürreális koncepcióval álltak elő – csak éppen pre-roll téren. A kétperces videóban nincs semmi trükkös mechanizmus, egyszerűen csak bíznak benne, hogy annyira érthetetlen, hogy az emberek csak azért is végignézik. A kampány egyébként az NBA szponzoráció alkalmából készült (mármint a Mtn Dew az NBA-t), ezért Russel Westbrook, az Oklahoma City Thunder játékosa a „főszereplő”, aki gyakorlatilag egy neonzöld zakóban siklik végig a különböző animált és valós hátterek előtt, támadóállásban, kezében egy palackkal, majd a végén egy felhívást láthatunk, hogy nézzük meg az eredeti reklámot is:

Igen, gyakorlatilag erről szól a kétperces pre-roll, amit a BBDO New Yorkkal közösen készítettek, és amiről Brad Jakeman, a PepsiCo vezetője azt mondta, hogy „tökéletes példája annak, hogyan készítsünk kommerciális tartalmat, ami legalább annyira király, mint az a nem-kommerciális tartalom, ami elé, vagy épp közé rakják” 

Ami pozitív, hogy tényleg nincs agyonbrandingelve a pre-roll és nem próbál meg öt vagy ezesetben kétperc alatt egy történetet sem elmesélni. Kíváncsian várjuk milyen eredményeket produkál. 

via creativity

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat