A papírra nem csak írni lehet!

Összegyűjtöttünk néhány papírból készült csomagolást, érdekes dizájnt és reklámot. Ennyi mindenre lehet jó a félfamentes!

Alapvetően nem a papír formája, fajtája és vastagsága számít, hanem az, amit a grafikus megálmodott, s amit a nyomda rányomott. Van azonban jó pár kivételes eset, amikor az anyag és forma fontosabb, mint a tinta. Sőt akad papír a papírban alkotás is. Íme néhány plakát, reklámfilm és csomagolás, amelyben szokatlan szerepet kap a lap.

Ebben a videóban egy mentolos rágógumit reklámoznak, méghozzá papírral. A főszereplők origami madarakat hajtogatnak a rágót borító csomagolásból, amik a szeretetüket fejezik ki egymás iránt. A néző felé pedig azt, hogy ez egy megbízható, régi márka, amin generációk nőttek fel, és sokat fogyasztani belőle tök jó móka. A reklám idén nyáron futott, a benne látható rágó a Wrigley termékcsalád része. A kampány még most is tart, az extragum.com oldalon megtanulhatunk rágópapírból művészkedni.

A képgalériában szemügyre vehetjük a McDonalds egy korábbi kampányának plakátjait is, melyen az étteremlánc a vegetáriánusok legnagyobb bánatára arról biztosítja a vendégeit, hogy a náluk kapható étel nem műanyaghúsból, hanem igaziból készül. Jó, van egy tojásos verzió is. (Aminek egy kicsit nehezen hiszünk, miután fölröppent a hír, hogy ömlesztett sajt formájú tömlőben tartják a tojást. De ha igazi is az ilyen hozzávalóból készült reggeli, azért megnéznénk a tyúkot, ami tojta.)

Érdemes megnézni a több funkciós csomagolású szállodai mini vajat is, amelynek papír teteje egy mozdulattal késsé alakítható. Kenyeret azért nem lehet vágni vele, de megkenni egy szeletet igen. Ott van továbbá a hajtogatós origami árcédula és tányér, origami robot pattogatott kukoricás zacskó, vagy a Greenpeace válasza a fent említett McDonalds kampányra. A képek közt elrejtettünk egy kakukktojást is, mert nem bírtunk ellenállni a látványnak. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat