A rázós reklám

A betiltott reklámfilmek mindig is izgalmas szegmensét jelentették a reklámiparnak. Míg az ügynökségek számára tanulságként szolgál, addig a fogyasztók érdeklődése folyamatosan hatványozódik a tiltólistára került videók iránt. Az emberi természetből adódóan mindent, amit tiltanak, egyértelmű, hogy látni kell. Pár napja új jelöltje akadt a kategóriának. 

A protein italok piaca elképesztő ütemben növekszik. A versenytársak gombamód szaporodnak és szinte nincs meghatározó különbség a konkurens cégek kommunikációjában. Így nehéz olyan reklámot csinálni, ami különbözik a versenytársakétól és mégis megragad a fogyasztók fejében. A The 7th Chamber, brit reklámügynökség által készített Goodness Protein Shake promó filmje talált egy olyan termékelőnyt, amivel berázhatják magukat a köztudatba. A megvalósítás nagyon bevállalós, de az már biztos, hogy a Barátok közt szünetében nem fogunk találkozni ezzel a reklámmal.

Az elég rázósra sikeredett kisfilmből jó eséllyel válhat vírusvideó. Hiszen akár a megbotránkoztatás, akár a poén faktor, netán az ötletes megoldás az, ami könnyen serkentheti arra a fogyasztót, hogy elküldje a videó linkjét az ismeretségi körének. S az elsőre nem túl szimpatikus reklám már el is érte a célját. Ismertté tette a márkát, s vele együtt a terméket is.

Elképzelhető, hogy a rázós jelzőt évekig cipeli majd magával, de az ötletes megvalósításnak köszönhetően a reklámozás fő kritériuma teljesült: megkülönbözteti a terméket a versenytársakétól. S ezáltal, ha a fogyasztó a vásárlás előtt döntési helyzetbe kerül, sokkal nagyobb eséllyel fogja levenni a polcról ezt a terméket, mert valamilyen élményt már tud kötni hozzá.  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat