A ReklámKlub bemutatja: Super Bowl 50 – Első negyed

Nem maradtál fent hajnalig, hogy megnézd az idei Super Bowlt? Nem akarod végig rágni magad a gagyi reklámokon? Akkor segítünk!

Tisztességesen lepörgött az idei év egyik mérvadó sporteseménye, a Super Bowl. Ez több szempontból is különleges alkalom volt: egyrészt mert ez volt az ötvenedik, másrészt pedig sokak szerint ez volt az egyik leggyengébb döntő. Viszont a reklámok szempontjából ez nem is annyira lényeges, mert a Super Bowl olyan, mint a második karácsony, úgyhogy mindenki elővette a legkreatívabb arcát és alkotott valamit (plusz még rengeteg pénzért reklámidőt is vásárolt), több kevesebb sikerrel.

Az első negyed legjobbjai:

  • Mtn Dew Kickstart/ BBDO New York – Puppymonkeybaby

Ez szinte egyértelműen a legjobb marketing pillanata az egész negyednek. Több millió ember rémült halálra, vagy zárta örökre a szívébe ezt a kedves kis szörnyeteget. Bővebben itt írtunk róla.

  • Avocados From Mexico/ GSD&M — First Draft Ever

Futurisztikus tárlatvezetés űrlényeknek, popkulturális utalásokkal (külön kiemelném a #dress-t, ami polgárháborút indított a földön) és természetesen a Föld legértékesebb produktumával: az emberi szeretettel avokádóval. Korábban itt írtunk róla.

  • Mobile Strike/ twofifteenmccann — Fight

Na, így kell mobiljátékot reklámozni nagyon sok pénzből. Az már alapvetően elég durva, hogy sikerült berántaniuk Arnold „Terminatold” Schwarzeneggert konstans reklámarcnak, de nemhogy egy, hanem kettő látványos, félperces akciójelenetet is leforgattak vele.

  • Taco Bell/ Deutsch L.A — Quesalupa

VHS minőségű kép és hang, bénán kitömött állatok, irreleváns díszlet és egy simlis kisvállalkozó – igen, ez akár egy nagyon klassz cutaway jelenet is lehetne egy amerikai sitcomból. Pedig ez a Taco Bell új termékét, a Queaselupát leleplező Super Bowl szpot volt. Minden másodperce aranyat ér, Norton Furniture FTW!

A negyed látványos mellényúlásai:

  • Snickers/ BBDO New York – Marilyn

Azt leszámítva, hogy Willem Dafoe arca (és öltözéke) zseniális, szerintem a Snickers feltett szándéka, hogy minden amerikai színésszel csináljon legalább egy ilyen, több éve futó és azóta rendesen agyonhasznált sémájú reklámot. Sajnos a „Kivagy ha éhes vagy?” vizuális megjelenítése az első kettő után már kifulladt.

  • Shock Top/ Anomaly — Unfiltered Talk

Ahhoz képest, hogy a készítők szerint ez lett volna minden idők legjobb Super Bowl reklámja, nem durrant akkorát. Azon kívül, hogy egy animált narancs és T.J.Miller másfél percen keresztül bénán oltják egymást, nem történik semmi.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat