A reklámszakma szomorú valósága 2 és fél percben

A torontói Union ügynökség önironikus videóban mutatja meg a szakmai sikerek mögött rejlő gondolkodásmódot. Az a baj, hogy ez valójában nem vicces.

A kanadai Union kreatív ügynökségnek jó éve van: shortlistre kerültek a Strategy magazin Év Ügynöksége díján. Egy ilyen siker persze nem jön könnyen, a Union vezetői pedig tudják, hogy a dolgozóik verejtékes munkájának köszönhetik mindezt. Csináltak is gyorsan egy videót, amiben nagyon szarkasztikusan megajándékozzák őket pár perc családi élettel.

Hahaha.

Tényleg nagyon szórakoztató lenne, ha nem lenne igaz. Hiába próbálunk ilyen gyönyörűen kivitelezett, ütős humorú videókkal jó képet vágni a dologhoz, a reklámszakmában valamiért még mindig az élet természetes részének tekintik a végeláthatatlan túlórát. Főleg a gazdasági világválság óta, amióta nagyon kevés cég engedheti meg magának egy ügyfél elvesztését. Ennek megfelelően minden utolsó pillanatban beérkező kérésre azonnal reagálni kell, a fizetések pedig már rég nem kompenzálnak ezért. A szűkülő piacon a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, és el se indulhat a diskurzus az emberibb munkaidőről. Sokkal jobban szeretném ezt a videót, ha egy erről szóló vitát generálna, de ennek jelenleg minimális az esélye.

Via AdFreak

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat