A Sony és a TWBA bevezette a félelem új mértékegységét

Mindezt egy Playstation 4 exkluzív cím, az Until Dawn kedvéért.

Az ötletet az adta, hogy majdnem mindennek létezik elfogadott mértékegysége a földrengéstől a hőmérsékletig, és szinte minden esetben az azt meghatározó tudósról kapták a nevüket. Az ügynökségénél kis utánajárást követően rájöttek, hogy még nincs olyan skála, amivel a félelem lehet mérni.

És mi lehetne jobb reklám egy túlélő horrornak, mint hogy arról nevezték el a félelem mértékegységét?

Nem sok minden. Ezért felkerestek egy csomó mérnököt és orvost, hogy megépítsenek egy szerkezetet, amiben videójátékozás közben merhető a játékos pulzusa, testhő ingadozása, szemmozgása és pupilla tágulása. Ezekből az adatokból áll össze játékról elnevezett Until Dawn Index, amin 1-től 5-ig terjedő skálán mérhető az emberi félelem.

A szerkezet kipróbálására meghívtak játékosokat és újságírókat, akik aztán mindenféle közösségi felületen megosztották az Until Dawn Index eredményüket. A kampányon az is sokat dobott, hogy a helyi (tehát spanyol) főbb tévétársaságok hamar ráugrottak a témára és gyakorlatilag ingyen médiafigyelmet biztosítottak.

Bár tényleg egész rendkívüli kampányfogás volt az Until Dawn Index bevezetése, nem hinném, hogy a jövőben bárki is hivatkozna majd rá.

Maximum reklámügynökségek.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat