A Star Wars vonaton nincsen fék: már a Google is teljesen megőrült az Ébredő Erőtől

App arculatosítás és egy klassz easter egg.

November vége felé, december közeledtével a reklámok nagyjából így oszlanak meg: Star Wars, karácsony, Star Wars, Star Wars, karácsony, Star Wars, Star Wars. Olyan felfokozott várakozás előzi meg a filmet, hogy a cuki és giccses ünnepi szpotokat szép lassan letolja az orron-szájön át ömlő Erő. 

A lényeg, hogy a Star Wars nagyon jön, és mindenki, aki felugrik az eszetlenül száguldó vonatra, nagyot megy vele. Most épp a Google volt a soron, aki egyből két látványossággal is előrukkolt a héten.

Az első nem kisebb feladatot bíz ránk, minthogy válasszunk az Erő világos és sötét oldala közül. Ehhez el kell látogatnunk a google.com/starwars oldalra, és döntenünk kell, hogy kikhez csatlakozunk. Miután sikeresen megpecsételtük sorsunkat, történik is a csoda: a Google accountunkhoz köthető applikációink nagyrésze tematizálódik, így a Gmail fiókunk és a YouTube töltőfelület egy fénykarddá alakul, a Naptárban megjelennek Star Warshoz köthető események, a Google Maps navigáció funkciója pedig vagy X-Wingként, vagy TIE Fighterként jelzi a helyzetünket, attól függően, hogy melyik oldalt választottuk.

A másodikról nem tudnék úgy beszélni, hogy ne áruljam el a csattanót, ezért inkább mindenki csak pötyögje be a Google Search-be, hogy „A long time ago in a galaxy far far away”.

Mindenkinek kellemes szórakozást, és a főnököktől előre is elnézést a dolgozói produktivitás szándékos csökkentése miatt.

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat