A szavak fegyverek is lehetnek

A verbális bántalmazás Kínában is komoly probléma: a Shenyangi Pszichológiai Kutatóintézet Yong Xie művésszel és az Ogilvy segítségével mutatja meg, hogyan válhatnak a szavak fegyverekké.

A Shenyangi Pszichológia Kutatóközpont egy a PETÁ-nak készített kampány hatására kereste meg az Ogilvy & Mather pekingi irodáját, hogy segítsenek a gyermekek szóbeli bántalmazásának veszélyeit bemutatni a nagyközönségnek. Ez Kínában még mindig tabu témának számít, pedig nagy bizonyossággal összekapcsolható a fiatalkori aggresszióval és bűnözéssel, ami növekvő tendenciát mutat.

Az Ogilvy & Mather első lépésben videóinterjúkat készített hat elítélt fiatalkorú bűnözővel, akik erőszakos cselekményeket követtek el. Arra kérték őket, hogy beszéljenek azokról az inzultusokról, amiket a szüleik gyerekkorukban hozzájuk vágtak. Majd Yong Xie kiöntötte ezeket a szavakat és kifejezéseket fémből - olyan formában, hogy a bűnök elkövetéséhez használt fegyverek képében is össze lehessen állítani őket.

A kész alkotásokat Shenyangban egy interaktív kiállításon tárták a közönség elé, valamint egy weboldal és közösségi médiás aktivitás egészítette ki a kampányt.

Via Creative Review

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat