A Twitter hatalma

Panaszkodott a légitársaságra, leszállították a gépről. Kis színes, mert #végrepéntek van!

A Southwest Airlinesnál nem bírják a kritikát: egy férfi, bizonyos Duff Watson ugyanis a Twitterén tett pár elmarasztaló megjegyzést és ennyi elég volt, hogy leszállítsák a gépükről egész családjával együtt.

„Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket” – Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata

A történet szerint Watsonék családi elsőbbségi beszállást kaptak a Denverből Minneapolisba tartó járaton, ugyanakkor valahogy a két gyermekére ez az ajánlat nem vonatkozott. A családfő ezért gyorsan megosztotta a nagyvilággal, vagyis Twitter-követőivel, hogy mennyire udvariatlan volt az utasfelvételi munkatárs a C39-es kapunál, és hogy egyáltalán nem elégedett a légitársasággal. (Milyen jó, hogy már van WiFi a gépeken!) A Southwest Airlines pedig meglehetősen kifinomult módszerhez folyamodott: a beszállást követően leparancsolták a gépről az apát és gyermekeit, majd közölték vele, hogy addig nem mehet vissza a fedélzetre, amíg nem törli az ominózus bejegyzését. Ez persze megtörtént, visszaszállhattak, azóta pedig kaptak egy bocsánatkérő e-mailt is a légitársaságtól, valamint fejenként egy 50 dolláros kupont.

Szólásszabadság rulz. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat