A Verge letesztelte a világ leghaszontalanabbnak tűnő okoseszközét

Borkészítés – az egyetlen dolog, aminek nem hiányzik az Internet of Things.

Az Internet of Things – azaz a „Dolgok internete”, alias „háztartási és egyéb eszközök, amik fel lettek pimpelve egy kis interneteléréssel” – csak úgy, mint minden komoly technológia, szülhet viszonylag komolytalan eredményeket is.

Ilyen például az egyik bostoni startup legújabb terméke is, a Kuvée Bottle, ami egész egyszerűen

egy okos-borospalack.

Igen, jól olvastad.

Najó, a Kuvée Bottle a szó szoros értelmében nem is egy palack, hanem egy elektronikus palackváz, amin van érintőképernyő és wifi is, és a amibe kis bor-szifonokat felhelyezve fogyaszthatjuk a nedűt, sőt, közben olvasgathatunk érdekes dolgokat is róla a kis displayen.

A Verge egyik újságírója le is tesztelte, aminek két konklúziója született: egyrészt látványosan be lehet rúgni a bortól, másrészt tényleg nehéz megtalálni az eszköz teljes értékű gyakorlati hasznát.

Hogy ez amúgy miért jó? Hát tényleg jó kérdés. Az okospalack egyetlen előnye, hogy elmondásuk szerint akár 30 napig is eláll benne a felbontott bor, és ha valaki vevő az ilyesmire, akkor borkóstolásokon is lehet vele vagánykodni.

Az üvegbe 48 féle borbetétet lehet vásárolni, amit – aztabetyárját! – online egyből meg is rendelhetünk a borospalackon.

Az egész dolog 180 dollár, amihez jár néhány demó borbetét is, amik egyenként egyébként 15-30 dolláros áron mozognak, szóval ha esetleg eljutna hozzánk is, sőt, ez lenne a borozás jövője, akkor ne nagyon számítsunk Koccintósra, vagy Dankóra a kínálatban.

Egyébként, ha már palack, meg internet, meg olvasgatás, kimondottan nagy piaci rés ordítozik az okosvécéfrissítő hasonló koncepción alapuló megvalósításáért.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat