A világ legnagyob kiállítása

Anglia utcáin a művészet letámadta a reklámokat: az Art Everywhere projekt 22 000 köztéri reklámfelületen helyezett el műalkotásokat.

Az üzletemberek, ügynökségek és a Tate összefogásából létrejött vállalkozás célja a világ legnagyobb művészeti kiállítását létrehozni. Az óriásplakátok, citylightok és más közterületi megoldások alkalmazása nem egy reklám-ellenes küldetéstudat része: csupán így volt a legegyszerűbb az alkotásokat elhelyezni. Persze azt nem győzik hangsúlyozni, hogy a járókelők két héten át a brit művészet remekeit bámulhatják az utált reklámok helyett. A felületek tulajdonosai pedig a jelek szerint örömmel vesznek részt a mókában - közel három millió fontnyi felületet ajánlottak fel adományként a kampányhoz.

A kiállításra kerülő 57 művet a Tate galéria és az Art Fund listájából közönségszavazással választották ki. A legtöbb szavazatot John William Waterhouse "The Lady of Shalott" című képe kapta. A közönség természetesen interaktív kapcsolatba is léphet a kiállítással, ugyanis mobilalkalmazás is készült, amelynek segítségével a digitális displayeken megjelenő művekről további információkat kaphatnak.

 

Bennünk csupán egyetlen kérdés fogalmazódott meg: Magyarországon mikor csinálunk ilyet?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat