A 'Viral Spiral' megmutatja az elmúlt 8 év legnépszerűbb videóit

Az Unruly Media érdekes reklámspirált készített, mely bemutatja az elmúlt nyolc év legtöbbször megosztott videóit. 

Az Unruly Media alapvetően azzal foglalkozik, hogy nagy márkák videóinak nézettségét és népszerűségét tornássza fel különböző marketing eszközökkel. Nem véletlen tehát, hogy ők készítették el a 2006 és 2013 közötti időszakot feldolgozó reklámspirált. Ezen igazán látványos formában nézhetjük meg újra az elmúlt nyolc év legtöbbször megosztott videóit.

Azt senkinek nem kell magyarázni, hogy 2006 óta évről évre magasabb a videók alatti megosztások száma, ez természetesnek tűnik. Érdekes azonban ezt konkrét számokkal is kifejezni. A nagysikerű Unilever márka, a Dove 2006-ban akkori viszonylatban rengeteg megosztást ért el 'Evolution' című videójával, amit 60 954-szer küldtek tovább. Idén pedig a 'Real Beauty Sketches' cíművel kerültek az élre, de ezt már 4,24 millióan osztották meg! Hihetetlen a változás!

Az 'Evolution' csupán egy évvel a Youtube létrejötte után került fel az oldalra, és a számokat tekintve ez volt 2006 harmadik legnépszerűbb videója. A most megjelent 'Real Beauty Sketches' ezzel szemben 2013 nyertese. A kettő közti különbség oka az online videók piacterének lassú beérése, ami még ma sem fejeződött be, sőt talán nem is fog. Az Unruly kimutatásai szerint a márkavideók megosztásának száma 50-szeresére nőtt az elmúlt nyolc évben.

A 'Viral Spiral' segítségével szűrhetünk évre, megosztásokra, sőt szektorokra is.

Néhány kiegészítő adat:

- A top 3 márkavideó megosztása körülbelül hétszeresére nőtt 2010 és 2013 között, ami azt jelenti a korábbi 1,6 millióról 11,6 millióra ugrott.

- A top 20 legtöbbször megosztott videó közül 8-at 2013-ban töltöttek fel az internetre.

- A top 10 reklámvideó 2013-ban 28,8 millió megosztást generált, míg 2012-ben ez a szám csak 19 millió volt. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat