A Walmart, bár ez szokatlan, reményt kínál másoknak

Legújabb PR filmjük főszereplője egy többszörös fogyatékossággal élő fiú, aki elmeséli, hogyan kell menni előre, és elérni céljainkat. Az övé a munkahely és a függetlenség volt. 

A Walmart a közelmúltban hatalmasat vállalt: ígéretet tettek arra, hogy a következő 10 évben 250 milliárd(!) dollár értékben vásárolnak hazai, azaz az USA-ban gyártott termékeket. (Úgy tűnik, ez ilyen védjük a hazait időszak…) Ez adhatott okot arra, hogy a Saatchi & Saatchi segítségével készítsenek egy emelkedett szellemű, új imázsfilmet.

Most, hogy a vállalat kapott egy kis hazafias hátszelet, már nem volt túl nehéz némi (nem kifejezés) érzelmet vinni a reklámba. A főszereplő, Patrick egy olyan fiatal férfi, akinek az átlagnál nehezebb volt elérni bizonyos hétköznapi célokat. Már, ha a cél a legtalálóbb szó a problémáira. Patrick ugyanis fogyatékossággal él, amely hatással van a fizikai és mentális állapotára egyaránt. A fiú leghőbb vágya így az volt, hogy átlagos felnőtt emberként élhessen, azaz saját lakásban, autót vezetve, mindennapos munkába járással, anyagi biztonságban. Ezt az álmot sikerült elérnie, az egyik olyan gyárban dolgozik, amelyet a Walmart a következő 10 évben vásárlásaival támogat majd.

A szpot vége a legtanulságosabb: „Mindig azt mondogatták nekem, hogy tanulási nehézségeim vannak. Igazuk lehetett, hiszen sosem tanultam meg feladni.”

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat