Absolut nincsenek határok a művészetben

Tipográfiából ruha, ruhából divatfotó, divatfotóból street art, street artból illusztráció, illusztrációból irodalom, irodalomból zene, zenéből vizuál, vizuálból hangdizájn. Mondjuk hozzáadott vodkával én is nagyon kreatív szoktam lenni. 

Először is, tisztában vagyok azzal, hogy egy nagyon olcsó szóviccel nyitottam a napot, de annyi hasonlóan szörnyű ötletemet dobtam már a kukába a közízlésre való tekintettel, hogy most lelkiismeret-furdalás nélkül írtam le ezt az öt szót. És nem törlöm ki.

Ezek után pedig akár rá is térhetek az Absolut Vodka globális „Transform Today” kampányának argentínai megnyilvánulására, mert elég jó. A +Castro ügynökség még májusban rendezte meg a márkának ezt a kézműves (míves) összművészeti napot, na jó, performanszt, amit csak így egyszerűen „az első interdiszciplináris átváltozásláncolatként” aposztrofálnak.  A case-study most készült el belőle, ezt láthatjátok alant beágyazva. A lényegét már a leadben leírtam, az Absolut Vodka tipográfiájából kiindulva egy művészeti ágakból álló láncolatban hoztak létre mindenféle kézzelfogható és kézzel kevésbé fogható alkotásokat, melyek furcsa masszája a nap végén egy buliban csúcsosodott ki. A 24 órás projektben nyolc argentin művész működött közre, és az ötlet is nagyon jó, a videó is nagyon szép. Nem mellesleg tökéletesen illeszkedik a tavaly ősszel indult „Transform Today” kampányba, aminek a fő célja, hogy kortárs kultúra határait feszegesse. Íme.

Érdekesség: az Absolut Vodka nagyon régóta közreműködik művészekkel, az első ilyen jellegű reklámot maga Andy Warhol készítette 1986-ban.

(Most veszem észre, hogy majdnem minden mondatban „elrejtettem” egy idegen szót.)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat