Adblockert használsz? Gyere, dolgozz az ügynökségünknél!

A belga Boondoggle szokatlan módszerekkel toboroz új munkaerőt.

Továbbra is dübörögnek az adblock használata körüli szakmai, illetve etikai viták. A dologról már jó pár helyen beszámoltunk itt a ReklámKlubon (ebben a cikkben össze is gyűjtöttük néhány, releváns írásunkat), ezért most külön nem is térnék ki a részletekre, de annyit mindenképp leszögezhetünk, hogy egyáltalán nem meglepő módon a hirdetők elsőszámú közellenségnek tartják számon.

A belga Boondoggle ügynökség szintén megvizsgálta kérdést, és arra a felismerésre jutottak, hogy bármennyire meglepően is hangzik, de a reklámszakmában dolgozók is szívesen szabadítják meg az általuk látogatott weboldalakat a kéretlen hirdetésektől. Hogy pontosabbak legyünk, azt vizsgálták, hogy a leglátogatottabb helyi, szakmai oldalak felhasználói, milyen arányban használnak adblockert. Az eredmény: körülbelül 10%-uk.

Az érdekes része ott kezdődik a történtnek, hogy mit kezdtek utána ezzel az adattal. Ahelyett, hogy duzzogva kifakadtak volna valamelyik szakmai fórumon, inkább meghekkelték kicsit az említett oldalakat. Így az adblockert használók a szembetalálták magukat az ügynökség hirdetésével, aminek a lényege körülbelül így összefoglalható: „Adblockert használsz, annak ellenére, hogy a reklámszakmában dolgozol? Dolgozz nálunk és csináljunk olyan reklámokat, amik valóban hasznosak.” Ezután a bannerre kattintva eljuthattak az ügynökség oldalának betöltetlen pozíciót listázó részére.

Szép felismerése ez annak, hogy nem magukkal a reklámokkal van baj, hanem a rossz és túltolt reklámokkal. De azokkal viszont sok.

via CreativeCriminals

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat