Add kölcsön a látásodat vak embereknek!

"Be My Eyes" néven útjára indult az első olyan alkalmazás, amivel látássérült embereknek segíthetünk mindössze néhány pillanat alatt.

Nagyszerű ötlettel, egy vak embereket támogató közösségi applikációval állt elő egy koppenhágai fejlesztőcsapat, melynek lényege, hogy önkéntesek a bejelentkezés után "kölcsönadhatják" látásukat az arra rászorulóknak.

A "Be My Eyes" alkalmazás látókat és látássérülteket kapcsol össze teljesen véletlenszerűen, hogy az okostelefon kameráján keresztül felolvashassák például a dobozos tej lejárati dátumát, vagy elmondják, mit ábrázol a fénykép, amit a barátok küldtek. Segítségnyújtás közben pedig izgalmas új barátságok szövődhetnek. Az önkénteseknek akkor sem kell aggódniuk, ha éppen nem tudják fogadni a felkérést, egy gombnyomás és a "Be My Eyes" egy másik taghoz kapcsol.

Az apphoz készült megható kisfilmet a cikk alatt találod. A "Be My Eyes" egyelőre sajnos csak a 4-esnél menőbb iPhone-okon fut, de remélhetőleg hamar szert tesz arra a népszerűségre, ami szinte kötelezővé teszi majd az átírását más készülékekre is.

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat