Ágyban, párnák közt hízni meg

Egy amerikai festőnő, Lee Price ecset és festék segítségével ábrázolta korunk egyik (női) népbetegségét, a zugevést. A képeket ki is akaszthatod az ágyad fölé.

A nők sajnos jelentős hányadának folyamatosan evészavarai vannak. A legtöbbjük ugyanis képtelen megfelelni annak a nőideálnak, amelyet filmekben, reklámokban, magazinokban, illetve tévéműsorokban lát. Másfelől a társadalom sem reagál megfelelően arra a sokszor tényleg csak néhány plusz kilóra. Ekkor pedig jönnek a válogatott beszólások és a késő esti nassolások. Ez a probléma nem új keletű, számos márka és kampány állt már ki a "valódi" nőkért (Dove, Forever Yours). De a világ művészei is előszeretettel alkotnak a témában (Daniel Soares meghekkelte a H&M-et).

A most nálunk látható képeken is a fent felvázolt lelki probléma látható. Az alkotó saját bevallása szerint egész életében bajban volt, ha az evésről volt szó. Néha túl sokat evett, máskor túl keveset, olykor magát gyűlölte, olykor pedig az ételt. "Az evésnek rengeteg oka lehet. Van, aki vigaszt keres az ételekben, míg mások elbújnak a világ elől, nem kívánnak szem előtt lenni ebben az intim pillanatban. Így egy szélesebb kontextusban tárom fel a nők helyzetét. A festményeim kérdéseket vetnek fel a nézőben: miért vagyunk igazán éhesek, hogyan lehet egy egészségesebb módon kifejezni az éhséget, miközben a jóllakottságot hajhásszuk. Rengeteg emailt kapok – férfiaktól és nőktől egyaránt -, akik igencsak személyes módon reagálnak a munkámra" - olvasható Lee nyilatkozata a Dívány cikkében.

A képek nem fotók, hanem festmények, 360 USD-ért pedig bárki kiteheti az ágya fölé valamelyiket.

Képgaléria csak 18 éven felülieknek:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat