Ahol el vannak némítva, ott néma vagyok

A Hét Legalkalmazkodóbb Megoldásai a Hotels.com Facebook reklámjai.

Ülsz a Facebook news feed előtt és végtelen nyugalom tölt el. Miért? Nem tudod megmagyarázni, de valamiért mégis olyan csendes minden. Hát persze! A Facebookon ugyanis minden videó le van némítva alapjáraton már legalább egy éve.

Ez persze tök kényelmes nekünk, viszont a reklámoknak nem annyira. A Hotels.com viszont nem kezdett el nyenyeregni és petíciót benyújtani, hanem az asztalra csapott és azt mondta: „akkor csinálunk néma videókat!”

Ehhez két reklám szpot is készült.

Az elsőben az oldal emblematikus figurája, Nyilvánvaló Kapitány próbál a Hotels.com applikációjáról beszélni, mellette pedig egy jeltolmács mutogatja el a szavait. A turpisság annyi, hogy a nő mást is mutogat – mármint a kezével mást –, ugyanis azt mondja, hogy „ha érted, amit mutatok, írd le kommentbe, hogy „ajándékozz meg”, és kapsz egy ajándékkártyát".

A másodikban a kapitány átszellemülten zongorázik egy hallban, viszont ha felhangosítjuk a videót, hallhatjuk, hogy nem a Claire de Lune-t játssza, de csak nem is a boci-boci tarkát, hanem valami teljesen disszonáns összevisszaságot.

A szpotoknak egyébként nagy sikerük van, több engagementet és nézőt vonzottak be, mint más, normál videós reklámok.

Alkalmazkodni és alkalmazni, ennyire egyszerű!

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat