Akik gyorskaján élnek, fogyókúra-reality-t néznek esténként

Legalábbis ez derül ki abból az amerikai felmérésből, melyben az autóvásárlást tervező, gyorskaját fogyasztó és pénzügyi szolgáltatásokat vásárló online felhasználók tévénézési szokásait vizsgálták.

Néha a döntéseink pusztán megérzéseken alapulnak. Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy bizonyos tévéműsorok kimondottan közkedveltek célközönségünk körében, így érdemes lehetne együttműködni. De hogyan lehet ezt bizonyítani? Közvélemény kutatással!

Az alábbi három infografika például azt mutatja be, hogy három vásárlótípusnak (autóvásárlást tervezők, gyorskaját gyakran fogyasztók, pénzügyi szolgáltatást igénybe vevők) melyek a legkedvesebb és legutáltabb amerikai TV show-i. A kérdésekre a neten keresztül válaszolhattak.

Látható például, hogy azok körében, akik élnek-halnak a hamburger - sült krumpli - kóla trióért a legnagyobb népszerűségnek a The biggest loser (Szabadfordításban: A legnagyobb vesztes. Magyar címén: Zsírégetők.) című fogyókúrás reality örvend. Ennek lényege, hogy már-már életveszélyesen túlsúlyos embereket fognak szigorú diétára és kemény edzésekre. Aki a játék végére a legtöbbet veszíti súlyából az nyer. Magyarországon a Viasat csatornán élvezhettük ezt a csodát. Ez az összefüggés mókás egy kicsit, hiszen köztudott, hogy a gyorsételeket fogyasztók könnyebben elhíznak. Érdekes az is, hogy ugyanezen társaságban a Two and a Half Men (Két pasi meg egy kicsi) érte el a legalacsonyabb pontszámot, tehát ezt utálják a legjobban. Vajon miért?

A leendő autótulajok a CBS 48hours (48óra) című sorozatot kedvelték a legjobban, melyben részről részre egy valódi gyilkosság, illetve bűntény történetét dolgozzák fel. Ezek az emberek legkevésbé a szuperokos srácokról szóló The Big Bang Theory-t (Agymenők) szerették. De utálják még a Simpson családot és a Castle című sorozatot is.

Azok a válaszadók, akik éppen hiteligénylés vagy egyéb pénzügyi szolgáltatás igénybevétele előtt állnak a leginkább a Trophy Wife című sorozatot kedvelik, amely ismét mutat a csoporttal némi összefüggést. Ebben ugyanis egy szép és fiatal nő hozzámegy egy idősebb és gazdag ügyvédhez. Éppen ezért nincs miért csodálkoznunk, amikor azt látjuk a Two Broke Girls-t utálják a legjobban. Ez a sorozat két anyagilag befuccsolt nagyvárosi pincérnőről szól.

Most már csak az a kérdés, itthon kik nézik a Barátok köztöt vagy a Való Világot. Esetleg a Címlaplányt. Építkezés előtt állók? Dohányosok? Fogászati kezelések iránt érdeklődők? 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat